Piepjong Valthermond toont zich een ware kampioen

logo_valthermondHoe vaak zie je het niet? De week nadat het kampioenschap een feit is, verliest de kampioen zijn eerstvolgende duel. Valthermond toonde zich in Veenoord/Nieuw-Amsterdam echter een ware kampioen. Zonder de cracks Gennissen en Drenth werd tegen Twedo een 3-1 overwinning behaald. In de derde minuut al hadden de bezoekers de leiding kunnen nemen, maar op aangeven van Demy te Velde mikte Dion van der Laan, zestien lentes jong, net naast het domein van Twedo goalie Marvin Trip.

Door Arie Weits

Aan de leiding
Hierna ontspon zich een open wedstrijd met mogelijkheden aan beide zijden. Zo was namens Twedo, na een kwartier spelen, Jeroen van der Ham tot twee keer toe dicht bij een treffer, maar strandde de verdediger eerst op doelman Victor van der Vlag en werd de rebound over gekopt. Toch kwamen de bezoekers aan de leiding. Nadat Gydo Buurman een voorzet van Patterick Feiken naast kopte, was het Demy te Velde die voorbereidend werk van Erwin Wardenburg afrondde. Voor de thuisploeg knalde Mark Rabbers een vrije trap net over en moest Arjan Leeuwinga tot twee keer toe zijn doelman bijstaan. De slotfase van de eerste helft was weer voor de Monkers. Erwin Wardenburg mikte naast, steekbal Dion van der Laan en aanvoerder Alwin Braakman schampte met een lob de lat.

Valthermond viert maar weer eens een goal...
Valthermond viert maar weer eens een goal… (foto: Bennie Schlimbach)

Verdere verjonging
In de tweede helft een zo mogelijk nog jonger Valthermond. Jesper de Graaf, eveneens zestien lentes jong, kwam Patterick Feiken aflossen en bracht daarmee het aantal spelers dat jonger is dan twintig jaar op vijf. Twedo leek langszij te komen, maar Jeroen van der Ham zag zijn voorzet op de lat belandden en topschutter Bas Kamst kopte in riante positie naast. Hierna pakte Valthermond de draad weer op. Demy te Velde schoot een voorzet van Jesper de Graaf nog naast, maar was even later wel de aangever bij de 2-0. Alwin Braakman haalde de treffer over. Kort voor tijd bracht Mark Rabbers Twedo terug in de wedstrijd, maar in blessuretijd was Jesper de Graaf attent om voorbereidend werk van opnieuw Demy te Velde af te ronden.

Happening
Al met al een prima overwinning voor de mannen van Harris Huizingh op een tegenstander waar in het eerste competitieduel nog van werd verloren. Aanstaande zondag speelt Valthermond voor het eerst als kampioen op thuisbasis De Meent. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen wordt altijd al afgesloten met muziek en een feest(je), maar nu beloofd het een extra happening te worden.