Tiental Nieuw Buinen sprokkelt punt

Nieuw BuinenNieuw Buinen heeft in de wedstrijd tegen subtopper haar vierde punt van 2016 behaald. In een kwalitatief tegenvallend duel scoorden beide ploegen twee keer: 2-2. De oranjehemden blijven door dit resultaat op de dertiende plaats staan in de eerste klasse F. De komende maand, met wedstrijden tegen drie Friese ploegen (Bergum, Joure en Heerenveen) en tegen de huidige hekkensluiter Hoogezand, zal bepalend zijn voor het lot van de ploeg van Eric Lippold.

Ombuigen
Onder gure weersomstandigheden was het voor de spelers niet makkelijk om hun beste spel op de mat te leggen. Robert Smit liet hier het duidelijkste voorbeeld van zien, want de goalie van Nieuw Buinen wachtte te lang met het wegschieten van de bal. Hierdoor kon Rusambo Rajabu de bal in het doel blokken: 0-1. De thuisploeg rechtte de rug en slaagde er in om nog voor rust de achterstand om te buigen. Nadat Wessel Koomans de gelijkmaker aantekende, zette Arnoud Bentum zijn ploeg op voorsprong.

Voorsprong verdedigen
Toch was het geen hosanna halverwege het duel, want na een forse overtreding moest Koomans met rood inrukken. Voor de youngster was het overigens al zijn tweede directe rode kaart van het seizoen. Nieuw Buinen probeerde na de thee om de voorsprong te verdedigen, maar slaagde hier uiteindelijk niet in: Saber Hendriks zette namens de Emmenaren de eindstand op het scorebord.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC zet Akkrum opzij en promoveert naar 2e klasse

HOC zette Akkrum relatief eenvoudig opzij en behaalde promotie naar de 2e klasse.

Stadskanaal nipt langs Heerde

SC Stadskanaal blijft het als promovendus in de tweede klasse prima doen. Afgelopen zondag ...