Effectief Westerwolde zet Haren opzij

westerwoldeWas Haren op sportpark ‘De Barlage’ in Vlagtwedde misschien de iets beter voetballende ploeg, Westerwolde was veruit de meest productieve ploeg. Met zes stuk voor stuk goede én mooie doelpunten vóór en drie treffers tegen werden de gasten uit Haren met lege handen naar huis gestuurd. Onder bijna bizarre, herfstachtige weersomstandigheden, maar op een uiteraard prima bespeelbaar kunstgrasveld, voltrok zich een voetbalpartij die door de totaal negen doelpunten een hoge amusementswaarde kende. Mooie bijkomstigheid was dat Westerwolde haar ongeslagen thuisstatus in deze competitie handhaafde door deze verdienstelijke overwinning.

Doelpuntrijk bedrijf
Binnen een half uur stond er al een stand van 4-1 in het voordeel van Westerwolde op het scorebord. In de tiende minuut opende Merijn te Velde de score. Daarna werd een al dan niet terecht gegeven indirecte vrije trap wegens een terugspeelbal op de keeper van Haren door Bartel Geleijnse met een droge knal binnengeschoten. Spelers en de doelman van Haren op de doellijn hebben de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord. In de twintigste minuut scoorde Saeed voor Haren de aansluitingstreffer, maar niet lang daarna werd een prima aanval van Westerwolde op sublieme wijze door Merijn te Velde afgerond. Twee minuten later wist ook Elroy van der West het net namens Westerwolde te vinden. Vijf minuten voor het rustsignaal kwam Haren na enig grabbelwerk van doelman Hebers van Westerwolde nog op 4-2. Met deze stand gingen spelers, begeleiders en scheidsrechter Janssen uit Klazienaveen-Noord richting de kleedkamers, op zoek naar enige droogte en warmte.

Handhaving
In de tweede helft een qua veldspel enigszins sterker Haren. Westerwolde hield op zich knap stand en middels een paar fraaie counters werd de ploeg zelf ook nog gevaarlijk. Het duurde tot de zeventigste minuut voordat de Harenaren hun derde goal van deze middag scoorden. Wijma wist met een geplaatste bal de keeper van Westerwolde te verschalken (4-3). Na deze treffer nam Westerwolde meer en meer het heft in handen, hetgeen in de tachtigste minuut resulteerde in de bevrijdende vijfde treffer van Westerwolde door Martin Smit. Het slotakkoord was voor de door velen als ‘man of the match’ bestempelde Kevin van der Laan. Met een fraaie goal stelde hij de overwinning voor Westerwolde in de voorlaatste minuut veilig. De ploeg van trainer Loek Swarts kon derhalve weer drie punten op haar conto bijschrijven, hetgeen betekent dat de doelstelling van deze competitie (handhaving) zo goed als zeker is gehaald.

Kachel
Waren de omstandigheden vorige week in Hoogkerk bar slecht, ook deze middag was het voor spelers, begeleiders, scheidsrechter en publiek geen pretje de geliefde voetbalsport te kunnen bedrijven en aanschouwen. Neemt niet weg dat spelers er wel iets van probeerden te maken. En iedereen die deze middag de kachel verkoos boven een koud en nat sportveld, heeft dan ook een amusant potje voetbal moeten missen. Dat Westerwolde deze middag  hierbij aan het langste eind trok, is dan ook vooral gelegen in het feit dat de voorwaartsen van de thuisploeg veel effectiever en productiever waren dan hun gasten uit Haren.