Kostbare driepunter voor TEVV

TEVVTEVV heeft in en tegen Hoogezand een nuttige en belangrijke 0-2 overwinning behaald. Na de winterstop hadden de Mondkers twee gelijke spelen behaald tegen achtereenvolgens FVC en Heerenveen. Maar die paar puntjes leveren niet zoveel op en er moest een keer een overwinning volgen om de schwung voor de komende wedstrijden op te pakken. Dus de winst op het kunstgras van sportpark Kalckwijk was zeker heel nuttig en nog belangrijker, de ploeg vond weer aansluiting met de middenmoot op de ranglijst.

Vroeg beslist
TEVV ging dan ook voortvarend van start. Na enkele minuten werd een overtreding op Frank Schijff de toegekende vrije bal, onberispelijk door Roy Feiken verzilverd: 0-1. Op het kunstgras, wat niet van de laatste jaren is, maakte de bal een behoorlijke stuit en zodoende was doelman Job van der Linde kansloos. Voor de Groningers was alleen Remco de Haas gevaarlijk, maar zijn bal verdween snoeihard naast de goal van goalie Wim Kok. Binnen een kwartier was de eindstand van 0-2 reeds bereikt, nadat Suleyman Bahceci de bal goed breed legde voor Frank Schijff.  Deze schoot de bal met een prachtige curve in de bovenhoek. 

Betrouwbare defensie
Hoogezand, nummer laatst op de ranglijst moest toen aan de bak en de ploeg van Ron Krohne kwam dan ook steeds vaker voor het doel van Wim Kok, de betrouwbare TEVV-doelman.  Justin Slor schoot eerst nog in het zijnet en even later kon libero Nick Kroeze dezelfde speler de voet dwars zetten, toen deze wilde uithalen voor een treffer. De TEVV-verdediging werd steeds meer onder druk gezet en moest alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen. Achtereenvolgens Robin Schoonveld en Niels Zwaneveld misten jammerlijk. Moet gezegd, dat de TEVV-verdediging het door heel scherp verdedigen, hun tegenstanders het ook niet gemakkelijk maakten.

Penalty-killer
Na de rust, pikte de ploeg van coach Hans Kamphuis het weer op. Eerst schoot Roy Feiken een vrije bal op de lat en miste Frank Schijff nog een goede mogelijkheid. De ploeg uit Tweede Exloërmond ging wat slordiger spelen en bracht zodoende zichzelf in de problemen. Ook mooie mogelijkheden werden achtereenvolgens door spits Jan Jaap Wever gemist, dus de Groninger ploeg ging nog voor hun kans. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd mocht verdediger Dennis Thoma aanleggen vanaf elf meter, nadat Robin Schoonveld heel slim het been van Leon Berens opzocht . De goed leidende arbiter Broekman kon niet anders dan hiervoor te fluiten. Echter, Wim Kok wist de harde, maar onzuiver ingeschoten bal, uit zijn doel te ranselen. 

Adem halen
De geel-blauwen kwamen nog meer onder druk en via uitvallen probeerde de ploeg er uit te komen. Jan Jaap Wever kopte op de buitenkant van de paal, na een corner van Roy Feiken. Laatstgenoemde kreeg ook nog een kans, nadat hij zo door kon gaan op de doelman van Hoogezand. De bal lag echter voor zijn mindere (rechter)been, zodat hierbij niets uit kwam. Wim Kok moest voor de Mondkers nog met zijn voet redden toen Severiano van Bolhuis op hem af kon gaan. Maar ook nu bleef de goalie de situatie meester. Hierdoor kon de ploeg van Hans Kamphuis opgelucht adem halen en de drie punten mee nemen naar Tweede Exloërmond. De volgende week komt v.v. Emmen bij de Mondkers op bezoek.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA pakt koppositie na overwinning op Westerlee

SETA is de nieuwe koploper in de zaterdag vijfde klasse F, de ploeg uit ...

Musselkanaal boekt tegen TWEDO vierde zege op rij

Musselkanaal boekte in een enerverende wedstrijd tegen TWEDO alweer de vierde overwinning op rij.

JVV kansloos onderuit tegen Wedde

JVV heeft zondagmiddag kansloos verloren van nummer vier Wedde. In eigen huis werd het ...