Schade in periodestrijd Onstwedder Boys

onstwedder_boysDe wedstrijd tussen Onstwedder Boys en Niekerk was er één van de gemiste kansen. De oranjehemden lieten verschillende goede mogelijkheden onbenut, terwijl Niekerk in de extra tijd van de tweede helft wel wist te scoren. En dus was de 1-2 overwinning voor Niekerk misschien wel terecht. Voor de oranjehemden was hij in ieder geval zuur. En duur.

Speerpunt Scheper
Niekerk was in de eerste twintig minuten de meest gevaarlijke ploeg. De snelle Robert Smit op links en de aanvallende middenvelder Jasper Siepelinga zorgden voor de nodige druk op de verdediging van Onstwedder Boys. Tussen de twintigste minuut en de dertigste minuut kreeg Onstwedder Boys drie goede mogelijkheden. Telkens was het Gerko Scheper die in kansrijke positie kwam. Twee keer bracht keeper Dennis Ottens redding en één keer ging de bal net naast het doel.

Over en naast
In de eerste helft kwam Niekerk na ruim een half uur spelen op voorsprong toen spits Edwin Zwier goed doorging en ongehinderd de bal achter Rein Koudstaal binnen kon schuiven. Vlak voor rust kregen opnieuw Gerko Scheper en Peter Orsel nog kansen op de gelijkmaker. Scheper schoot via een been van een tegenstander over, terwijl Orsel de bal verkeerd raakte en naast schoot.

Missende Scheper
In de tweede helft zette Onstwedder Boys opnieuw druk. Eerst kopte Gerben Meems een voorzet van Nick Wagenaar over, maar na een kwartier spelen was het wel raak. Een vrije trap van Gerwin de Wijk werd door Chris Strockmeijer in het doel gekopt: 1-1. Strockmeijer moest even later met een hoofdwond het veld verlaten, nadat hij botste met een tegenstander. Voor hem kwam Robert de Vries in het veld. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd Gerko Scheper in het strafschopgebied vastgehouden door een verdediger van Niekerk. De goed leidende scheidsrechter Warrink uit Ter Apel kende daarop terecht een strafschop toe. Scheper nam de strafschop zelf, maar zijn inzet werd door keeper Ottens tot hoekschop verwerkt.

Dure nederlaag
In de laatste minuut kreeg Onstwedder Boys opnieuw een grote kans. Een voorzet van Gerko Scheper viel bij de tweede paal voor de voeten van de helemaal vrijstaande Peter Orsel, die van dichtbij over schoot. In de extra tijd sloeg Niekerk wel toe, wanneer een goede aanval door Jeroen Brandsma doeltreffend wordt afgerond. Kansen deden zich vervolgens niet meer voor en zo gaat deze wedstrijd ongelukkig verloren voor de Boys, wat duur puntverlies is in de strijd om de titel in de derde periode.