Overzicht zondag 2e klasse I: Ruime winst voor Sellingen, zorgen nemen toe voor HOVC

Foto Stoffer Bakker, moment uit de wedstrijd Annen – Stadskanaal, waarin Leon Bos trefzeker was voor de Knoalsters.

Oldeholtpade – Sellingen: 0-4

Sellingen lijkt op het juiste moment de weg omhoog weer te hebben ingeslagen. Na een reeks van nederlagen werd vorige week eindelijk weer gewonnen van Gomos en deze zondag moest Oldeholtpade eraan geloven. De Sellingers wonnen opnieuw met ruime cijfers: 0-4. In de eerste half namen de bezoekers de leiding via Bjorn de Roo, waarna de wedstrijd halverwege de tweede helft in de plooi kwam te liggen na een rode kaart voor Oldeholtpade-speler Hilco Krikke. De daaropvolgende strafschop, gegeven wegens hands op de doellijn, werd benut door Machiel Buining. Vervolgens liep Sellingen nog uit naar een ruime 0-4 overwinning via Corné Prins en Ian de Vrieze.

HOVC – Helpman: 0-2

De wedstrijd werd op het kunstgras bij Helpman gespeeld, dat ook zegevierde met 0-2. Via doelpunten van Mohammed Bellghroub en Danny Dijkstra werd de zege veilig gesteld. Voor HOVC blijven daardoor de degradatiezorgen aanhouden, dat hekkensluiter blijft in 2I. Een samenvatting van het duel is hier te zien: Samenvatting: HOVC – Helpman (Bron: VV Helpman)

Annen – Stadskanaal: 3-2

Stadskanaal is op bezoek bij Annen tegen een 3-2 nederlaag aangelopen. De Knoalsters kwamen door een doelpunt van Leon Bos nog op voorsprong, maar via Jaap Jan Mulder kwam Annen voor rust op 1-1. Na rust liep Annen uit naar een 3-1 voorsprong via Egbert Mulder en Leon Tiersma, waarna Stadskanaal nog terugkwam tot 3-2. Daar bleef het bij, waardoor Stadskanaal na de nederlaag de nacompetitie en degradatieplekken nog moet blijven vrezen. Annen staat met een vierde plek in de subtop.

Foto’s Stoffer Bakker: Annen – Stadskanaal

Valthermond – Rolder Boys: 1-2

Valthermond is er niet in geslaagd om titelkandidaat Rolder Boys van een zege af te houden. Op sportpark De Meent kwamen de gasten na ruim een half uur spelen op een 0-1 voorsprong door Niels Stoffers. Na de pauze ging Valthermond opportunistischer spelen en scoorde Tom Meijers de 1-1. Een punt bleef echter niet in Valthermond. Rolder Boys-aanvaller Siemen Krikke besloot anders en zorgde in de slotfase voor de 1-2 zege.

SC Stadspark – Musselkanaal: 3-2

Ook Musselkanaal is nog lang niet in veilige haven. Het had goede zaken kunnen doen in de degradatiekraker tegen Stadspark, maar ging in de slotminuut onderuit in Groningen. Ike Kremer en Floris Speelman leken de bezoekers in ieder geval een punt te geven, maar in extremis zorgde Stadspark-speler Michel Boonstra voor een enorme kater bij Musselkanaal. Dat zakte door de nederlaag naar de voorlaatste plaats in 2I.