Gieten kent voorspoedige start tegen Bargeres

v.v. GietenGieten zou het seizoen aftrappen met een uitwedstrijd tegen Bargeres, maar omdat de velden in Emmen geteisterd worden door engerlingen werd de wedstrijd in Gieten gespeeld. Deze wijziging pakte gunstig uit voor de thuisploeg, want er werd met 3-1 gewonnen. Ook vanmiddag was Jeroen Buurke weer erg belangrijk voor zijn ploeg, met twee assists en een doelpunt.

Debutanten
Trainer Jouke Jan Meertens liet deze middag drie nieuwe spelers hun debuut maken: Jesper Dijkstra (Achilles 1894 A1) Jeremy Gall en Benjamin Mazeau (TEVV) kwamen voor het eerst in actie voor hun nieuwe club. Na een aftastende openingsfase opende Jacco Martens voor Gieten de score in de 18e minuut. Spits Jeroen Buurke zette Martens vrij voor de keeper en de jongeling schoof de bal beheerst binnen: 1-0. Drie minuten later leek de wedstrijd al bijna beslist, toen Florian van der Heyde de 2-0 liet aantekenen, na een mooie aanval over meerdere schijven. Ook nu gaf Buurke de assist. Na deze voorsprong zakte Gieten iets terug, waarna Bargeres in de 27e minuut terugkwam tot 2-1. Uit een vrije trap scoorde Leon de Labije met het hoofd.

Verlosser Buurke
Na rust verving trainer Jouke-Jan Meertens middenvelder Jesper Dijkstra voor de pure verdediger Hidde van der Weide, waarna Gall doorschoof naar het middenveld. Het spel werd er het eerste kwartier na rust weinig anders door. Bargeres drong aan en de gelijkmaker hing in de lucht. Nadat de storm geluwd was kreeg Gieten via Van der Heyde (vooral hij) en Buurke een flink aantal uitbraakmogelijkheden, maar telkens was óf de eindpass niet goed óf verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal. Door de 2-1 tussenstand bleef het spannend. Pas drie minuten in blessuretijd zorgde Buurke voor de verlossing door de 3-1 aan te laten tekenen, na een fraaie voorzet van Van der Heyde vanaf de linkerkant van het veld. Al met al was het een terechte overwinning, ondanks dat Bargeres goed partij bood.