Anne Sybesma was een plaag voor zijn directe tegenstander...
Anne Sybesma was een plaag voor zijn directe tegenstander. (Foto: Brigitte de Wijk)

SJS boekte zaterdag een benauwde, maar mooie overwinning in de seizoensouverture tegen Hollandscheveld. Op het eigen sportpark Julianastraat werden de gasten met 1-0 verslagen door een doelpunt van de van Nieuw Buinen teruggekeerde Anne Sybesma. Een goed begin voor de nieuwe trainer Loewie Piebes, die na afloop te kennen gaf dat een gelijkspel ook niet onverdiend was geweest.

Nieuwelingen
Naast Sybesma begon SJS met de andere nieuwelingen Frank Venema (Nieuw Buinen), Nico Klunder (Gronitas) en Ronald Zuidema (tweede elftal) in de basis. Vier behoorlijke versterkingen voor de blauwhemden, die met een goede teamspirit zo maar eens een gooi kunnen doen naar de top vijf van de derde klasse D. De tegenstander van vanmiddag, Hollandscheveld, eindigde vorig seizoen op plaats vijf en dat dit niet onverdiend was bleek al vroeg in de eerste helft. SJS was de onderliggende partij en kwam twee keer goed weg omdat Frank Benjamins het doel niet wist te vinden. De thuisploeg kreeg ook een tweetal mooie kansen via Jan Springer en Anne Sybesma, maar zij zagen hun boogballetjes gestopt worden door keeper Lennard Vos.

Uitgeblust
In de tweede helft waren de Drenten na een uur uitgeblust en SJS profiteerde hiervan. Weer waren het Sybesma en Springer die een kans kregen, maar ook deze keer leidde dit niet tot een treffer. In de 73e minuut was het dan eindelijk wel raak voor Sybesma. Na een schot van Richard Veldhuis die op de lat was de beland, was de blonde middenvelder er als de kippen bij om de bal binnen te schieten en zette daarmee zijn ploeg op 1-0. Hollandscheveld gooide hierna alles op de aanval om de gelijkmaker te forceren, maar echt gevaarlijk werden zij niet. Vlak voor tijd hield iedereen bij SJS de adem in bij een kans voor Jeroen Everts, maar tot opluchting bij alles en iedereen schoot hij naast.

Volgende week gaat SJS op bezoek bij SCN in Nieuwlande, dat haar eerste wedstrijd met 3-1 verloor. Vorig seizoen bleef SCN met moeite behouden voor de derde klasse, dus er liggen zeker kansen voor een mooi vervolg voor de Knoalsters.

SJS – Hollandscheveld 1 – 0 (0 – 0)

Scoreverloop: 73. Sybesma, 1 – 0.

Opstelling SJS: Van Der Zande, Zuidema, Sieders, Gremmer, Venema, Rick Breedveld, Rijkens(80. Groenewold), Veldhuis, Sybesma, Klunder(73. Lieven) en Springer.

Bron: vvsjs.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen onderuit in Bovenkarspel

Gieterveen verloor haar eerste oefenduel in de voorbereiding van KGB.

SETA wint topper van NWVV met ruime cijfers

SETA boekte een ruime overwinning op bezoek bij NWVV en staat er goed voor ...

Westerwolde verkoopt huid duur tegen koploper Groninger Boys

Westerwolde heeft zich kranig geweerd tegen koploper Groninger Boys, maar delfde toch nipt het ...