De Treffer ’16 in de tweede helft ten onder

De TrefferNa de eerste thuisoverwinning van vorige week is De Treffer ’16 er niet in geslaagd om een overwinning te behalen tegen Weiteveense Boys. Beide ploegen gingen met een brilstand de rust in, waarna Weiteveense Boys in de tweede helft genadeloos toesloeg: 0-5. Een domper voor De Treffer ’16, maar aanstaande zondag wacht alweer de volgende Kanaalstreek-derby van dit seizoen. Dan wordt er namelijk gespeeld op sportpark ‘De Woerd’ in en tegen Buinen,

Lange run
De Treffer ’16 liet in de eerste helft het spel aan Weiteveense Boys. De gasten uit Weiteveen kenden veel moeite met de solide defensie van de Mondkers. Men kwam vooral tot enkele schoten uit de tweede lijn.
In een spaarzame uitbraak over de linkerkant kwam Joran Alons, namens De Treffer ’16, oog in oog met de Weiteveense doelman, maar de lange run brak hem op in de afronding. Met een kiezelhard schot op de buitenkant van de kruising kwam Weiteveense Boys vlak voor het rustsignaal nog het dichtst bij een treffer.

Verschil gemaakt
Na de pauze kwam Weiteveense Boys via een combinatie in het strafschopgebied in de al na twee minuten op een 0-1 voorsprong. Twintig minuten later kwam er definitief een streep door de hoop van De Treffer ’16 op een resultaat, want na een foutieve opbouw strafte Weiteveense Boys deze af door de voorsprong te verdubbelen: 0-2. Pas nadat de gasten na iets meer dan zeventig minuten ook op 0-3 kwamen, ontstonden er ook wat mogelijkheden voor De Treffer ’16 in het restant van de wedstrijd. Alleen zowel de eindpass als de afronding miste precisie. Weiteveense Boys wist via twee dode spelmomenten in de tachtigste minuut een penalty en in de voorlaatste minuut een vrije bal net buiten het strafschopgebied, de score nog verder uit te breiden naar de 0-5 eindstand.banner-tevv-az