SPW nu wel naar winst in topduel

SPWNadat SPW vorige week de punten deelde met koploper PJC, stond er afgelopen zondag weer een belangrijk duel op het programma tegen nummer drie Wedde. Winst was noodzakelijk voor de Knoalsters om de lijstaanvoerder in zicht te houden en mee te blijven doen om de tweede periodetitel. Rodan Farrell was vanmiddag wederom goud waard voor zijn ploeg, want zijn vroege doelpunt besliste deze spannende wedstrijd: 0-1.

Farrell koeltjes
Topscorer Rodan Farrell toonde zich vanmiddag weer zeer trefzeker. Vlak na de aftrap waagde Evan de Hoop een schot, die via een verdediger voor de voeten van Farrell viel. De spits bedacht zich niet en schoot koeltjes de 0-1 binnen. SPW was vanmiddag voor rust de bovenliggende partij. Verdedigend stond het goed, alleen hadden de aanvallers geen geluk in de afronding. Dit kwam hen bijna duur te staan toen Wedde kort voor rust opdook voor doelman De Jonge, maar gelukkig bracht de keeper redding.

Andere boeg
In de tweede helft gooide de thuisploeg het over een andere boeg door meer fysiek in de strijd te gooien. Wedde ging de lange bal spelen, waarop trainer Meijerman ingreep door Renze Poortinga als laatste man te posteren en Lars Timmer op het middenveld. Deze zet pakte redelijk goed uit, want Wedde wist, behalve een bal op de paal, niet meer gevaarlijk te worden. Na een flink aantal minuten blessuretijd werd er afgefloten en zo gaat SPW als nummer twee de winterstop in.