Protos Weering – halve finale

PWZHet prestigieuze Protos Weering zaalvoetbaltoernooi nadert zijn ontknoping. In vijf sporthallen werden de halve finales afgewerkt. Iedere poulewinnaar is door naar de finale van 14 januari, de nummers twee spelen een tussenronde (11 januari) om de laatste finaleplaats. Namens de Kanaalstreek kwamen drie ploegen uit in de halve finale.

Valthermond (poule A)
Na een pittige trainingsweek in Salou trad Valthermond in sporthal Angelslo aan. En dat bleek geen goede voorbereiding. In de eerste wedstrijd bleef de schade nog beperkt (1-2 tegen Hardenberg ’85), maar tegen Emmen gingen de Mondkers hard onderuit: 0-7. Uitschakeling was een feit: de resterende wedstrijden gingen daarna ook verloren. HZVV was met 4-1 te sterk, De Weide met 4-0.

Nieuw Buinen (poule B)
De oranjehemden uit Nieuw Buinen begonnen ongeslagen aan de halve finale. En die reeks werd verder en verder verlengd: overigens zonder dat het direct wat opleverde. Met Rolder Boys werden de punten gedeeld (1-1), maar Dedemsvaart en Bergentheim werden met respectievelijk 3-1 en 3-0 aan de kant gezet. De afsluitende wedstrijd tegen de onttroonde titelhouder Erica leverde echter slechts een punt op. Omdat Dedemsvaart haar laatste wedstrijd van de avond won gingen zij Nieuw Buinen voorbij en zijn de oranjehemden veroordeeld tot het spelen van de tussenronde, komende dinsdag.

HOC (poule E)
Vierdeklasser HOC, debutant op Protos Weering zag haar finaledroom uiteen spatten. In een uiterst lastige poule gingen de geel-zwarten achtereenvolgens onderuit tegen DZOH (1-2), CEC (0-2) en Germanicus (0-3), waarmee uitschakeling niet meer te voorkomen was. De afsluitende wedstrijd, tegen Hoogeveen (zon) ging met 7-2 verloren.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Loting 2e ronde KNVB Beker

Loting van de 2e ronde van de KNVB Beker voor de clubs uit de ...

Westerwolde en Swarts verlengen

Westerwolde heeft het aflopende contract met hoofdtrainer Loek Swarts verlengd. Trainer Loek Swarts had bij Westerwolde ...

Vacature: Trainer/Trainster gezocht voor st. Valthermond/HOC MO19-1

Stichting Valthermond/HOC is op zoek naar een trainer/trainster voor de MO19-1.