Onstwedder Boys onderuit tegen GEO

Afgelopen zaterdag moest Onstwedder Boys op bezoek bij GEO in Garmerwolde. Eerder dit seizoen wonnen de Onstwedders in eigen huis met 3-1, maar vandaag gingen de punten naar de thuisclub. Mede door drie doelpunten van Bart van der Tuuk eindigde het duel tussen de middenmoters in 4-2 en zo lijkt de nacompetitie definitief uit zicht voor Onstwedder Boys.

Over de grond
Er waaide deze middag een harde wind recht over het voetbalveld in Garmerwolde. Onstwedder Boys ging er de eerste helft tegenin, wat betekende dat er maar een optie was om bij het doel van de tegenstander te komen: voetballend over de grond. GEO daarentegen zocht veel de lange bal en zorgde voor dreiging via de snelle voorhoede. Dit resulteerde na 25 minuten spelen in de 1-0 voor de gastheren. Een lange bal werd gemist door verdediger Abel Jan Huiges waarna het voor Bart van der Tuuk een koud kunstje was om doelman Rein Koudstaal te verschalken.

Blessure Meems
Onstwedder Boys deed er vervolgens alles aan om deze schade tegen de wind in beperkt te houden en deed dat met verve. In de slotfase van de eerste helft kwamen de gastheren zelfs nog goed weg nadat een uitstekende kopbal van invaller Ties Bruining van de lijn werd gehaald door een verdediger van GEO. Bruining was even daarvoor binnen de lijnen gekomen nadat Gerben Meems niet verder kon wegens een knieblessure.

Wind in de rug
In de tweede helft werd een aanpassing in het Onstwedder systeem gedaan om de gelijkmaker en wellicht meer te forceren. Toch was het GEO dat binnen een minuut na de aftrap de score verdubbelde. Een prima kopbal van Alex Sarfo belandde onhoudbaar in de kruising. Het initiatief werd vervolgens overgenomen door Onstwedder Boys, dat een stuk makkelijker voetbalde vanwege de wind die het team nu in de rug had. Na een uur spelen was het was Peter Orsel die voor de aansluitingstreffer zorgde. Vanaf de linkerkant dribbelde hij naar binnen en met een schot in de korte hoek versloeg hij de doelman van GEO.

Snelle counter
Tien minuten later vochten de Onstwedders zich op gelijke hoogte. Eerst werd een schot van Rutgert Tipker verwerkt tot corner. Deze corner kwam terecht bij Ties Bruining en ondanks dat hij ten val werd gebracht, wist hij de bal liggend in het doel te werken. Na deze gelijkmaker gingen de Boys nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong, maar uit een snelle counter wist GEO zich toch weer naar een voorsprong te schieten, wederom via Bart van der Tuuk.

Om de eer
In een wanhoopsoffensief werd nog gezocht naar de gelijkmaker, maar weer viel de treffer aan de andere kant. Drie verdedigers van Onstwedder Boys hinderden elkaar, waarna de voorhoede van GEO op het doel van Onstwedder Boys af kon gaan. Oog in oog met Rein Koudstaal wist aanvaller Bart van der Tuuk ook zijn derde treffer te maken. Een zure nederlaag voor Onstwedder Boys en ook de derde achtereenvolgende nederlaag. Hierdoor lijkt nacompetitie definitief uit het zicht te zijn verloren en resteren er drie duels om de eer.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SV Mussel en NWVV stellen de beslissing uit

Toen scheidsrechter Kuipers na ruim negentig minuten op sportpark ‘De Slenk’ een einde maakte ...

Rampzalige middag voor TEVV

TEVV hoeft zich na de 7-0 nederlaag in Leeuwarden tegen LAC Frisia 1883 geen ...

Borger laat Wolvega kansloos met monsterscore

Wie vooraf dacht dat de wedstrijd tussen Borger en Wolvega wel eens een boeiende ...