Onstwedder Boys eenvoudig langs hekkensluiter Mamio

Onstwedder Boys boekte een eenvoudige overwinning op Mamio.

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in Groningen. Tegen hekkensluiter Mamio werd eenvoudig met 5 – 1 gewonnen. Na een kwartier spelen stond het al 3 – 0 voor Onstwedder Boys. Door dit resultaat is er nog een kans om de nacompetitie te ontlopen. Momenteel staat de ploeg van trainer Harold Molanus op de tiende plaats in de competitie. Het was de tweede uitoverwinning voor de Boys dit seizoen en de eerste keer op kunstgras.

De thuiswedstrijd tegen Mamio was in oktober geëindigd in een 11 – 0 overwinning voor Onstwedder Boys. Mamio staat onderaan in de competitie met slechts negen punten en kan degradatie niet meer ontlopen. De voertaal bij Mamio is Engels, want de spelers komen overal vandaan (o.a. uit Suriname, Duitsland, Japan, Oekraïne en Turkije) Bij Onstwedder Boys ontbreekt nog steeds Harm Visser. Bert Jan Wilzing is na een schorsing terug en start in de spits.

Onstwedder Boys stelt zege snel veilig tegen Mamio

Voor slechts 50 toeschouwers, waarvan het merendeel Onstwedders, fluit scheidsrechter Spiegelaar om half drie voor de aftrap. Het is Mamio dat in de tweede minuut al gevaarlijk wordt. Een snelle counter brengt Angelo Florencia in stelling, maar tot opluchting van de Boys schiet hij de bal voorlangs. In de vijfde minuut komen de gasten op voorsprong. Sem Nieuwenhuis schiet een vrije trap  vanaf de rand van het strafschopgebied in één keer raak: 0 – 1. Daarna gaat het snel, want één minuut later schiet Sem Nieuwenhuis eerst tegen de paal, waarna Rutgert Tipker in de rebound eenvoudig de 0 – 2 kan maken. Vervolgens wordt het bijna 0 – 3 als een voorzet van Jarno Sterenborg door de keeper van Mamio wordt losgelaten, maar Bert Jan Wilzing vervolgens niet weet te profiteren. Binnen het kwartier wordt het toch 0 – 3 als Jarno Sterenborg in het strafschopgebied van de Groningers kan aanleggen en de bal hard in de kruising schiet.

Lees het volledige verslag hier: Mamio – Onstwedder Boys

Bron: Onstwedde.info