SETA verliest van rood aanlopend VCG

SETA kreeg voldoende kansen op een beter resultaat, maar ook tegen 9 man kwam men niet tot scoren. Het verloor met 3-1 van VCG.

SETA speelde zaterdag in Geesbrug zijn tweede competitiewedstrijd tegen VCG. Beide clubs hadden de eerste wedstrijd gewonnen. VCG won met 1-6 bij Erica ’86 en SETA, thuis, met 2-1 van VEV. Het was voor beide ploegen dus belangrijk om het ‘goede gevoel’ vast te houden.

De wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Loof, begon rustig. Een aftastend begin en SETA speelde in die beginfase veel te afwachtend. Dat leverde ook een tegengoal op in de 19e minuut. Een voorzet wordt door de SETA-verdediging slecht verwerkt, waardoor Levi Dekker bij de tweede paal kon scoren: 1-0. Nog geen 3 minuten later was het alweer gelijk. Een prachtige solo van Oghuzan Altun over rechts leverde de gelijkmaker op.

Scrimmage

In de 33e minuut werd het 2-1 na een scrimmage voor het doel. De bal kwam voor de voeten van Remon Benjamins, die de trekker overhaalde. In de 38e minuut had SETA pech. Een goede voorzet van Rick Veldman ging via Oghuzan tegen de lat. In plaats van 2-2 werd het even later 3-1, want in de 40e minuut scoorde VCG opnieuw. Dit keer maakte Mark Brinks de goal.

Tot overmaat van ramp legde scheidsrechter Loof in de 41e minuut de bal op de stip: penalty voor VCG. Remon Benjamins posteerde zich achter de bal, maar hij schoot ver naast. In de 45e minuut schoot Dylan de Wit uit een vrije schop heel goed in, maar de VCG-doelman toonde een prima reflex.

Formaliteit

De tweede helft was een formaliteit. Het spel speelde zich af op de helft van VCG. De thuisploeg was niet meer in staat om nog een keer het doel van David Veen te belagen. De spelers uit Geesbrug hadden veel overtredingen nodig om de voorsprong vast te houden, wat resulteerde in twee rode kaarten en een handvol gele kaarten. Er kwamen nog voldoende kansen voor SETA, maar er werd niet meer gescoord. Zo mistte Basim in kansrijke positie, evenals Oghuzan en Dani Kruize twee keer. Daardoor bleef het uiteindelijk bij 3-1.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen laat buurman Buinerveen kansloos

De Kanaalstreek-derby tussen de buren Buinen en Buinerveen werd overtuigend gewonnen door de geel-zwarten ...

EEC verliest van Zwartemeerse Boys

EEC was niet opgewassen tegen mede koploper Zwartemeerse Boys.

Zorgwekkende vorm bij Valthermond

“Wat is er toch met Valthermond aan de hand?” is een vraag die aan ...