Gieten met monsterscore langs gehavend SPW

In de Kanaalstreek-derby tussen Gieten en SPW heeft de thuisploeg geen spaan heel gelaten van de gehavende Knoalsters. De rood-witten sloten de bekercompetitie af met een 7-0 overwinning, maar ondanks dat is Gieten wel uitgeschakeld. Dit geldt ook voor SPW, dat volgende week de kans krijgt op eerherstel tijdens de langverwachte rentree in de vierde klasse. Tegenstander bij die gelegenheid is Alteveer.

Acht afwezigen

SPW miste in Gieten al acht spelers toen Lars Timmer tijdens de warming-up ook nog geblesseerd afhaakte. Tel daar een vroege achterstand bij op en de ruime nederlaag is enigszins verklaard. Na twee minuten bracht Gieten namelijk al de stand op 1-0. Het was Renze Poortinga die de bal in het eigen doel werkt na een goede actie van Bas Alting.

Drie keer

Ondanks deze vroege achterstand kwam SPW hierna beter in de wedstrijd, wat ook enkele kansjes opleverde. Zo dook Rodan Farell na ruim een kwartier op voor doelman Tappel, die tot twee keer toe zijn inzet keerde. Zo bleef de 1-0 tussenstand staan, tot een fase van tien minuten waarin Gieten drie keer wist te scoren.

Twee instanties

In de laatste vijf minuten voor de thee scoorden Jesper Dijkstra, Arjan Warners en Bas Alting, waarmee de ruststand op 4-0 werd bepaald. Doelman De jonge zag er bij de tweede Gieter treffer niet goed uit, maar verder trof hem geen blaam.

Debuut Max Kamminga

In de rust moesten beide trainers noodgedwongen een aantal mutaties doorvoeren. Bij Gieten debuteerde de 16-jarige Max Kamminga en bij SPW kwamen de van de A-jeugd overgekomen Joel de Boer en Leon Wolthuis binnen de lijnen en ook de in de B-jeugd spelende Kasper Heijne maakte zijn opwachting. Deze jongelingen speelden allen een verdienstelijke tweede helft.

Pardoes in het doel

Het duurde tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd voordat er weer gejuicht kon worden. Een vrije trap van Jacco Martens verdween namelijk pardoes in het doel: 5-0. Vier minuten later werd de mooiste aanval van de middag bekroond met de 6-0. Na een goede combinatie tussen Alting en Martens kwam de bal terecht bij de mee opgekomen Hidde van der Weide, die eenvoudig binnen kon tikken.

Niet geflatteerd

Het slotakkoord van de middag was voor de goed spelende Bas Alting, die een scherp aangesneden corner van Denny Feiken tegen de touwen kopte. Zo boekte Gieten een ruime, goede overwinning, die niet eens geflatteerd was. Het is echter Kanaalstreek-genoot HOC dat doorgaat naar de volgende ronde.