Nieuw Buinen handhaaft zich in eerste klasse

Nieuw Buinen heeft gistermiddag haar verblijf in de eerste klasse met een seizoen verlengd. In eigen huis werd er weliswaar met 2-4 verloren van v.v. Emmen, maar omdat FVC in de slotfase gelijk maakte tegen stadgenoot LAC Frisia pakte de middag toch nog positief uit voor de oranjehemden. 

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s: Harold Woortman (bartjefoto.jouwweb.nl)

Bijveld

Nieuw-Buinen moest noodgedwongen vandaag de laatste wedstrijd in de competitie op het bijveld spelen, daar het hoofdveld opnieuw was ingezaaid. Voorafgaand aan de wedstrijd leek een overwinning mogelijk omdat Emmen al een periode op zak had, maar dit bleek achteraf niet het geval. En een overwinning was eigenlijk noodzakelijk om de nacompetitie te kunnen ontlopen.

Vroege achterstand

En daar waar iedereen verwachtte dat Nieuw Buinen scherp zou beginnen, kwam men bedrogen uit. Emmen was beter, voetbalde verzorgder en voordat de thuisploeg bij de les was stonden zij al met 0-2 achter door goals van Patrick Eberhardt en Raphael Ngendakumana. Ezra Abbas en Koen Hateboer kregen voor rust twee opgelegde kansen om te scoren, maar beiden hadden het geluk niet aan hun zijde.

Niet opgeven

Onder aanvoering van de gebroeders Hateboer probeerde Nieuw Buinen het na de rust wel en kreeg men ook een drietal goede kansen. De volgende treffer viel echter aan de andere kant, via Emmenaar Jan-Jaap Wever: 0-3. Hierna was er van opgeven nog geen sprake, zeker niet toen Koen Hateboer in de 67e minuut de 1-3 scoorde.

Nagels bijten

Acht minuten voor tijd maakte Ezra Abbas de 2-3 en werd het nog even spannend. Er was nog even hoop en de keeper van Emmen moest een aantal keren nog alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Uiteindelijk zorgde Raphael Ngendakumana in de slotminuut voor de genadeslag: 2-4. Na het laatste fluitsignaal was het nog even nagels bijten. Gelukkig voldeed FVC aan haar sportieve plicht en zorgden zij ervoor dat Nieuw Buinen ook in haar jubileumjaar in de eerste klasse uitkomt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde dankzij Roy de Jongh langs DWZ

Op een druilerig sportpark De Barlage boekte Westerwolde een eenvoudige zege op DWZ. Mede ...

Stadskanaal drukt Titan diep in de zorgen

Titan bevindt zich op de drempel van de vierde klasse. De rood-witte formatie uit ...

Titan momenteel kampioen van de remise

Afgelopen weekend stond de wedstrijd tussen Titan en Dalen op het programma. Na negentig minuten ...