SJS heeft drie punten gepakt in de derby tegen Borger.

De Kanaalstreekderby tussen Borger en SJS is een prooi geworden voor de bezoekers. De basis voor de overwinning van de Knoalsters werd in de eerste helft gelegd. De 0-2 voorsprong die SJS had verkregen kwam nog ernstig in het gedrang omdat Borger al vroeg in de tweede helft de 1-2 scoorde. De groenhemden gingen op jacht naar een punt, maar kwamen er bekaaid vanaf toen Wouter Panneman in de slotminuten aan alles een einde maakte en SJS de drie punten schonk.

Een Kanaalstreekderby met grote belangen deze zaterdagmiddag op sportpark de Drift. Borger stond puntloos onderaan en ook SJS had nog maar drie schamele punten verzameld. Winst was voor beide teams broodnodig, maar dat het een echte derby was er in de eerste helft zeker niet aan af te zien.

Good old Wolters

De bezoekers namen na een kwartier spelen een voorsprong tegen het door blessures geplaagde Borger, dat vandaag good old Mark Wolters zelfs onder de lat had staan. Wolters had de handschoenen aangetrokken, omdat eerste doelman Edwin Haandrikman geblesseerd was en niet in staat was om te keepen. Matthies Feiken passeerde voor Wolters voor het eerst deze middag. Voor rust verdubbelde SJS de score via spits Jan Springer, die weer eens van zich liet spreken en dus gingen de bezoekers met een comfortabele voorsprong de rust in.

Fel Borger

In de tweede helft ontbrandde de wedstrijd eindelijk en was er echt sprake van een echte strijd. Dat had mede te maken met een veel feller spelend Borger. De thuisploeg kreeg waar het naar op zoek was en dat was een snelle aansluitingstreffer. Een prima aanval belandde via Mylan Beijering en Wouter Arends bij Patrick Tiesing, die van dichtbij kon binnen schieten.

Hachelijke situaties

Borger begon meer en meer te drukken en SJS kwam er steeds moeilijker uit. Er ontstonden dan ook hachelijke situaties voor het doel van de bezoekers, maar de gelijkmaker viel niet. Melvin Ottens was er met een geweldige streep nog dichtbij, maar Brian de Jonge pareerde de inzet met een uitstekende reflex.

Panneman

De manschappen van trainer Arne Joling begonnen steeds meer risico te nemen om nog een punt uit het vuur te slepen, maar de vele arbeid werd niet beloond. In de slotfase was het uiteindelijk Panneman die de 1-3 liet aantekenen en daarmee SJS drie welkome punten schonk en Borger gedesillusioneerd achter liet.