Opnieuw puntendeling voor Alteveer en Gieterveen

Wederom eindigde de Kanaalstreek-derby tussen Alteveer en Gieterveen in een puntendeling. In een enorm wisselvallige, opportunistische en ook spannende wedstrijd stonden de Gieterveners drie minuten voor het einde van de wedstrijd nog op voorsprong, maar door een penalty van De Wijk wist Alteveer toch een punt in eigen huis te houden. Een punt waar de thuisploeg al met al tevreden mee mag zijn.

Alteveer verstoord
Na het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat het kwalitatief geen goede wedstrijd zou worden. Alteveer, dat toch al gewend is om vooral op (kop)kracht te spelen, leek vooral in het eerste bedrijf voordeel te hebben van het enorm slecht te bespelen veld. In de eerste tien minuten probeerde de thuisploeg via de laatste linie nog op te bouwen, maar dit werd dusdanig gestoord dat Gieterveen toen al twee grote kansen gekregen had. De eerste was voor De Vries, die een intikker op een meter van de lijn gestrand zag worden door keeper Van Duuren. Niet lang hierna had de sluitpost ook een antwoord op een volley van Bakker die hij knap naar de zijkant verwerkte.

Voortkabbelend
Vanaf dat moment werd door de thuisploeg de lange bal gehanteerd en de duels die hieruit voort vloeiden werden ook veelal gewonnen door de geelhemden. Ze werden dan ook tweemaal vrij gevaarlijk vanuit een vrije trap rond de middellijn, maar het doorkoppen van de sterke spitsen kon elke keer net op tijd verwerkt worden door de verdedigers van Gieterveen. De eerste helft kabbelde hierop wat voort, maar tot verdere grote kansen leidde dit niet.

Minder voetbal, meer fysiek
In de tweede helft zou het vele publiek een enorm spektakel voorgeschoteld krijgen. In het eerste kwartier gebeurde er nog weinig. Alteveer probeerde van meet af aan met provocatie en lange ballen het spel van de bezoekers te ontregelen, zonder resultaat. Gieterveen was genoodzaakt om het ook meer in het fysieke dan in het voetballende te zoeken, maar creëerde hierbij wel twee grote kansen. De eerste was voor Van der Veen, die vrij voor de goal op de voeten van Van Duuren schoot. Vlak daarna was het Bakker die inglijdend de bal over het doel werkte na een voorzet van Post.

Scorend vermogen
Niet veel later leek ineens Alteveer op voorsprong te komen. Vanuit de kluts wist Wortelboer de bal voor de voeten van Akpinar te frommelen. Oog in oog met Lugtenborg schoot hij de bal echter ruim naast de goal. Hierna kreeg Gieterveen nogmaals een aantal grote kansen, maar keer op keer bleek dat het scoren van goals de ploeg van Nijgh wel eens op zou kunnen breken. Weerts kreeg na een goede aanval de bal niet onder de deklat en niet veel later was het wederom Bakker die de bal van dichtbij niet in maar over de goal caramboleerde.

Strafschop Nijgh
Toch was het Bakker die belangrijk was bij de openingsgoal, een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Bakker speelde zijn directe tegenstander door de benen en omspeelde laatste man Meems, die hem hierna naar de grond werkte. Dit betekende een penalty en de tweede gele kaart voor de aanvoerder van de thuisploeg. Rene Nijgh, vorig jaar nog hoofdtrainer van Alteveer, ontfermde zich over de penalty en gaf Van Duuren geen kans: 0-1.

Strafschop De Wijk
Hierna leek de wedstrijd gespeeld. Gieterveen kwam er nog een aantal keer dreigend uit, maar wist niet meer te scoren. In de allerlaatste minuut was het een lange trap van de sluitpost van Alteveer die via via voor de voeten kwam van Bryan Schenkel. Na Lugtenborg uitgespeeld te hebben kon Hospers niet anders dan de noodrem hanteren, wat wederom een penalty opleverde. Roy de Wijk ontfermde zich over deze uitgelezen mogelijkheid en trok de stand gelijk: 1-1. Zuur puntverlies voor Gieterveen die eindelijk weer eens een uitwedstrijd gewonnen dachten te hebben. Maar een mooie middag voor Alteveer, die al met al met een punt niet ontevreden hoeven zijn.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

NWVV verliest ook nipt van Alcides

NWVV leed ook in de tweede competitiewedstrijd een nipte nederlaag, Alcides won met 2-3.

Musselkanaal wint van Weerdinge na wonderbaarlijke comeback

Musselkanaal keek tegen een 0-3 achterstand aan, maar won uiteindelijk nog knap met 4-3.

TEVV wint weer een finale

TEVV leek eerst niet te beseffen dat er nog een mooi einde aan de ...