SPW trekt zwaarbevochten overwinning over de streep tegen Gasselternijveen

SPW sleepte op karakter en inzet de overwinning binnen tegen een goed voetballend Gasselternijveen.

Zondag stonden SPW en Gasselternijveen tegenover elkaar in hun eerste bekerwedstrijd. Het leverde een zwaarbevochten 0-1 overwinning op voor de uitploeg. Kansen kreeg Gasselternijveen, dat dit weekend een trainingskamp had belegd, wel op een beter resultaat, maar het ontbrak Nieveen aan stootkracht deze middag.

Gasselternijveen had van meet af aan het initiatief in de wedstrijd en probeerde SPW direct onder druk te zetten. Het resulteerde niet direct in kansen voor Nieveen, waarbij het centrale duo van SPW Heidekamp en Mensen alles goed dichtliepen en er kort op zaten. Het was de ploeg uit Stadskanaal, die na tien minuten spelen op een 0-1 voorsprong kwam. Uit een scrimmage kwam de bal per toeval uit bij aanvoerder Jelmer Jasken, die kort draaide en zijn uithaal vanaf een meter of twintig in het doel zag verdwijnen achter Nieveen-goalie Kevin Koops.

Goed keeperswerk

Gasselternijveen bleef drukken op de verdediging van SPW, maar moest ook waken voor de counters van de gasten, die er bij tijd en wijle gevaarlijk uitkwamen. Daarbij speelde de fysiek sterke spits Westerhof een belangrijke rol als aanspeelpunt. Op slag van rust was er nog een grote kans voor Gasselternijveen, maar de uitstekend keepende SPW-goalie Jarno Kip plukte de bal uit de kruising. In de tweede helft kwam Gasselternijveen beter voor de dag en creëerde het  een behoorlijk aantal kansen, maar de verdediging en SPW-doelman Kip hielden de bezoekers van scoren af. De afwezigheid van topscorer Wessel Koomans en Brandon Meems liet zich dan ook voelen. Daarentegen bleef ook SPW gevaarlijk op de omschakeling, maar ook Nieveen-doelman Koops liet zich niet meer passeren in de tweede helft.

Zo bleef het bij 0-1 en trok SPW een zwaarbevochten overwinning over de streep en zal het ook deze vechtlust aan de dag moeten brengen als het straks de competitie ingaat. Gasselternijveen daarentegen kan wel eens hoge ogen gaan gooien in de vierde klasse met de huidige selectie, maar dan zal men wel efficiënter om moeten gaan met de geboden kansen.