logo_tevvTEVV heeft na de winterstop nog niet gewonnen en nu moest het onderspit worden gedelfd op sportpark De Kalkwijck in en tegen Hoogezand. De Groninger thuisploeg was met 2-0 te sterk. Zo kan TEVV het kampioenschap wel vergeten. Een stuitend slechte serie na de winterstop zorgt voor zand in de motor.

Carambole
De mondkers deden zichzelf zeker tekort met deze nederlaag, want de eerste helft (door beide trainers Jan Kloetstra en Hans Kamphuis ruiterlijk toegegeven) kregen de bezoekers uit Tweede Mond een aantal goede mogelijkheden. Achtereenvolgens Jurnell Rojer en Ayhan Bas verzuimden af te drukken. Na een voorzet van Sander Marissen kwam TEVV-er Rick Zondag in een goede positie om af te ronden, maar via de onderkant van de lat caramboleerde de bal weer het veld in. We zullen nooit weten of de bal de doellijn heeft gepasseerd, want ook op sportpark De Kalkwijck, wordt geen doellijn-technologie gebruikt. Na goed een halfuur kwam de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Een vrije bal van Armin Ajouaou werd rakelings naast de TEVV-goal gekopt.

Knullig balverlies
Na de thee kreeg de Groninger thuisploeg wat meer vat op het spel en een hard schot van Armin Ajouaou belandde op de vuisten van TEVV-goalie Wim Kok. Knullig balverlies in de verdediging van de Exloërmonders luidde de voorsprong in van Hoogezand. Sef van Bolhuis was er als de pinken bij om deze serie missers in de geel-blauwe defensie af te straffen, 1-0. Even later moest TEVV – doelman Wim Kok al zijn kunnen ten tonele brengen om dezelfde Sef van Bolhuis van scoren af te houden.

Een teen te kort
TEVV-coach Hans Kamphuis bracht een aantal wissels in om het tij te keren, maar de tegenstoten van de Hoogezanders bleven gevaarlijk. Vooral via de invallers Khisian Siekman en Sef van Bolhuis werd doorlopend gevaar gesticht. Voor TEVV kwamen Eddie Schoenmaker en Willy Kral nog dicht bij een doelpunt. Eerst was het de TEVV-aanvoerder die een teen te kort kwam bij de tweede paal om een voorzet af te ronden en Willy Kral probeerde de ver uit zijn doel komende Hoogezand-doelman Job v.d. Linder te verrassen. Dat mislukte echter. Hoogezand wist in de slotseconden nog wel te scoren via Khisian Siekman, 2-0.

Door deze nederlaag kan in elk geval het kampioenschap worden vergeten door de ploeg van trainer Hans Kamphuis. En moet men zich gaan richten op een plaats in de nacompetitie.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond revancheert zich

Valthermond had wat recht te zetten na de 10-2 oorwassing tegen Zuidlaren. Zwartemeerse Boys, ...

Westerwolde delft onderspit tegen tien van Zuidlaarderveen

Dat het vaak moeilijker voetballen is tegen een team dat nog tien spelers in ...