Een blik op de gespeelde bekerwedstrijden.

Foto Andries Middelbos, Musselkanaal was een maatje te groot voor Buinen en won met 9-1. 

Het eerste deel van de voorbereiding zit erop voor de meeste club. Velen speelden al wel ergens een oefenwedstrijd, maar afgelopen weekend ging het om het ‘echie’. Al beschouwen veel clubs de bekerwedstrijden ook gewoon als oefenwedstrijd. We broez’n even deur de eerste speelronde van de beker heen en werpen een blik op een aantal wedstrijden.

Stadskanaal walst over Gasselternijveen heen

De grootste uitslag kwam op naam van SC Stadskanaal. Dat versloeg Gasselternijveen maar liefst met 12-0. Opmerkelijk genoeg was het slechts bij rust nog maar 2-0. Na rust kon het telraam er echter bij gepakt worden. Sten Vos maakte 4e van de 12 treffers.

Musselkanaal op dreef, forse nederlagen voor Buinerveen en NWVV

De dubbele cijfers werden een dag eerder ook al gehaald bij Mussel tegen SETA, maar ook Musselkanaal deed een aardige duit in het zakje. Het won met 9-1 van Buinen. Mark van der Laan en Niels Becker mochten ieder een hattrick achter hun naam noteren. Ook Buinerveen kreeg met tien doelpunten te maken, het verloor met 10-0 van derdeklasser SC Erica. NWVV moest eveneens tien tegendoelpunten slikken. Het verloor met 2-10 van Bargeres.

Overwinningen voor Nieuw Buinen, SPW en Titan

Nieuw Buinen, SPW en Titan deden het wat rustiger aan qua doelpunten, maar boekten wel alleen een overwinning. Buunermond won met 3-0 van Roswinkel, terwijl SPW de derby tegen Gieterveen met 0-2 won. Diezelfde cijfers stonden ook op het scorebord bij de wedstrijd tussen SVBC en Titan.

Derbywinst voor SJS

SJS begon zaterdag met een 1-4 overwinning in de derby tegen Onstwedder Boys en in diezelfde poule ging Borger in de slotminuut onderuit tegen HS ’88.

HOVC en Sellingen nipt onderuit

Ook HOVC en Sellingen verloren nipt. Sellingen zag Jan Anne Dijkstra twee keer scoren, maar het tiental van Rolder Boys won uiteindelijk met 2-3. HOVC verloor net aan met 2-1 van VV Sweel. GKC moest met 3-1 zijn meerdere erkennen in Bareveld. ASVB won daarentegen wel, het versloeg met 5-3 Muntendam. Die cijfers stonden ook bij de andere poulewedstrijd op het scorebord: Westerwolde verloor met 3-5 van GRC Groningen 2. FC Ter Apel ’96 en De Treffer ’16 speelden vrijdag al en dat duel eindigde in 4-2.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond moeizaam langs Amicitia VMC

Vanwege de gesteldheid van het Groningse hoofdveld kozen de heren trainers van Amicitia VMC ...

Bram Poelman op schot voor SPW

SPW heeft zondag met een klinkende overwinning de aansluiting met de top vijf in ...

Fris GKC eenvoudig naar winst

GKC is de bekercampagne gestart met een ruime 5-2 overwinning op DWZ. De fit ...