Late gelijkmaker brengt Borger eerste punt

Borger redde op de valreep een punt tegen FC Lewenborg.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-verdediger Sam van Dijk probeert de bal te veroveren.

Na een flinke zeperd in de eerste competitiewedstrijd (7-0 bij VV Groningen) mocht Borger in de thuiswedstrijd tegen FC Lewenborg op zoek naar eerherstel. De tegenstander verloor vorige week eveneens met ruime cijfers, dus ook voor hen gold dat ze wat goed te maken hadden. Bij de groenhemden keerden de vorige week nog afwezige sterkhouders Gert Jakobs en Gijs Roda terug in de basis. De ziekenboeg is weliswaar nog flink gevuld, maar trainer Arne Joling was blij dat deze beide mannen er in elk geval weer bij konden zijn.

Eerste kans is raak voor Lewenborg

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. Een tweetal uitbraken leidden nog niet tot echt gevaar, maar na vijf minuten voetballen kon de eerste kans wel genoteerd worden. Tim Speelman kon vrij inkoppen uit een corner, maar raakte de bal volledig verkeerd. Even later mocht Ruben de Valk aanleggen van randje zestienmeter. Zijn inzet eindigde recht in de handen van doelman Boris Bootsma. Lewenborg speelde behoedzaam en wachtte geduldig op fouten van de tegenstander. Profiteren van enkele slordigheden aan Borgerzijde deden ze echter niet. Toch was de eerste kans voor hen wel raak. Een scherpe voorzet vanaf rechts werd dankbaar binnengetikt door Pepe Vista.

Drie keer is scheepsrecht

Twee minuten later mocht Speelman aan de andere kant opnieuw inknikken, maar wederom kreeg hij zijn kop niet lekker tegen het leder. Vervolgens was het aan Rowin Franke om zich bij een grote kans voor Lewenborg te onderscheiden. De nieuwe Borgergoalie redde knap en liet zich daarmee bij zijn thuisdebuut in competitieverband direct van zijn goede kant zien.
Drie keer was ook vandaag scheepsrecht! Na bijna een half uur voetballen zorgde Speelman met de kop voor de verdiende gelijkmaker. In het laatste deel van de eerste helft lag het initiatief wat meer bij de gasten. Hen werd bovendien een strafschop onthouden, nadat Levi v/d Span een overtreding leek te maken binnen de beruchte lijnen. De wel erg kwistig met gele kaarten strooiende scheidsrechter Dorgelo wees de smeekbedes echter gedecideerd af. Datzelfde deed hij even later ook toen Gijs Roda aan de andere kant binnen de zestien ten val kwam. Tot de rust bleef het zo 1-1.

Rood én nieuwe voorsprong voor Lewenborg

Direct na de pauze was Borger weer de bovenliggende partij. Toen Armani Rasidi van Lewenborg na een grove charge met een directe rode kaart mocht vertrekken leek de wereld er voor de Drenten dan ook rooskleurig uit te zien. Schijn bedroog, want de Groningers kwamen toch weer op voorsprong. Tom Katgert knikte volledig ongehinderd een hoekschop binnen. De thuisploeg moest aan de bak en voerde de druk met elf tegen tien op. In eerste instantie bleef het echter bij blaffen. Bijten zat er niet in, al had een mooie pegel van De Valk een beter lot verdiend. Zijn uithaal spatte uiteen op de lat. In de laatste tien minuten werd Borger steeds gevaarlijker. Invaller Maurice Lokken bleek daarbij vooral een continue plaag met rushes over de rechterflank.

Van der Span benut strafschop

Net op het moment dat op de klok de negentig minuten werd aangetikt werden de groenwitten eindelijk beloond. Gijs Roda werd onderuit getikt in het strafschopgebied en verdiende nu wel een penalty. Dit buitenkansje werd onberispelijk binnengeschoten door de uitstekend spelende centrumverdediger Levi van der Span. In het vervolg had Luuk Kenter de wedstrijd nog kunnen beslissen. De routinier aan Borgerzijde verzuimde echter vrijwel op de doellijn het laatste zetje te geven. Aan de andere kant moest Franke nog een keertje zweven na een ongelukkig inzet van teamgenoot Speelman richting eigen doel. Het bleef zo bij 2-2 en daar was gezien het spelbeeld ook niets mis mee. Volgende week gaat Borger op bezoek bij koploper The Knickerbockers. De studenten zijn als enige in deze klasse na twee wedstrijden nog zonder puntenverlies.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – FC Lewenborg

Ben jij ook een liefhebber van de derde helft en blijf jij ook graag op de hoogte van het amateurvoetbal in de regio en waardeer je onze artikelen? Steun ons dan met een biertje a 2,50 euro, een kistje bier a 25 euro of een fustje bier a 50 euro! Alvast bedankt voor je steun!

Ik doneer een biertje! Klik hier om een biertje te doneren!

Ik doneer een kistje bier! Klik hier om een kistje bier te doneren!