Beschamende nederlaag Borger bij Aduard

Borger leed een kansloze nederlaag op bezoek bij Aduard 2000.

Foto Henk Speelman, Borger leed een kansloze 5-0 nederlaag op bezoek bij Aduard 2000.

Op het sfeerloze sportpark Aduard moest Borger het in de miezerregen opnemen tegen de plaatselijke paars-witte trots. De weinig inspirerende omgeving was kennelijk in de hoofden van de Drentse hekkensluiter geslopen. De mannen van hoofdtrainer Arne Joling legden een beschamende eerste helft op de mat. Tijdens de thee keken de groenhemden al tegen een 4-0 achterstand aan. De tweede helft was vervolgens een formaliteit, waarin de thuisploeg met slechts één goaltje erbij hun gasten nog enigszins spaarden.

Een heerlijke middag voor Aduard

Het spelbeeld was vanaf de eerste minuut duidelijk. Borger, deze week met vijf achterop, zakte in bij balbezit van de tegenstander. Aduard deed juist het tegenovergestelde, zij zetten druk op de Drentse defensie. De groenhemden hadden het er verdomde lastig mee. Toch kregen zij na vijf minuten spelen de eerste écht grote kans. Maurice Lokken was het eindstation van een uitbraak, maar wist één tegen één met de doelman niet te scoren. Aduard deed dit een viertal minuten later wel. De buitenspelval van Borger haperde, Leon Smits profiteerde er dankbaar van. Het was het begin van een dramatische periodevan de kant van de gasten. In de twaalfde minuut lag de tweede al achter de grabbelende doelman Rowin Franke. Ook na deze treffer was het klassenverschil tussen beide teams enorm. Bij de groenwitten ging werkelijk alles fout wat er maar fout kon. Er zat totaal geen energie in de ploeg en de spelers leken absoluutniet te begrijpen wat er van hen verwacht werd. Elke bal naar voren kwam net zo hard weer terug. Het fysiek en vooral mentaal sterkere Aduard had zo een heerlijke middag. Dit werd ook in de score uitgedrukt. Lars Terpstra en Bart Star (uit een strafschop) zorgden voor de 4-0 ruststand.

Freewheelend

Het tweede bedrijf was eigenlijk al een formaliteit. Joling viel terug op een systeem met vier verdedigers, wat het in elk geval wat duidelijker maakte voor zijn spelers. Ook was er nu wat meer beleving te bespeuren bij de hekkensluiter. Vijfenveertig minuten te laat. Dat wel, het kwaad was al geschied.Voetballend was het bovendien nog veel te slordig om het de thuisploeg lastig te maken. De paars-witten bleven freewheelend overeind. Ze creëerden hun kansen en wisten er via een heerlijke krul van Lars Bijma nog eentje in te leggen! Het enige positieve voor Joling en de zijnen was dat de Borgernaren toch ook nog tot enkele kansen kwamen. Het lukte Ruben de Valk, Luuk Kenter en Gijs Roda echter niet om te scoren. Eindstand: 5-0.

De rug rechten, de mouwen opstropen

Opnieuw dus een pijnlijke nederlaag voor SV Borger, dat in vijf wedstrijden slechts één puntje wist te behalen. Er ontbreken door blessures nog steeds enkele spelers, het niveautje hoger blijkt bovendien een flinke stap en de technische staf is mede daardoor duidelijk nog zoekende naar de juiste formatie en speelwijze. Het begint echter altijd met het leveren van strijd. Zo gedwee als Borger zich deze middag in de eerste helft naar de slachtbank liet voeren was beschamend. Op deze manier wordt het een heel lang seizoen. Komend weekend zijn de mannen vrij. Misschien een mooie gelegenheid voor een ieder om eens goed in de spiegel te kijken. Een week later komt Zuidlaren op bezoek. Opnieuw een lastige opgave. De groenhemden hebben twee weken de tijd om de rug te rechten en de mouwen op te stropen.

Ben jij ook een liefhebber van de derde helft en blijf jij ook graag op de hoogte van het amateurvoetbal in de regio en waardeer je onze artikelen? Steun ons dan met een biertje a 2,50 euro, een kistje bier a 25 euro of een fustje bier a 50 euro! Alvast bedankt voor je steun!

Ik doneer een biertje! Klik hier om een biertje te doneren! 

Ik doneer een kistje bier! Klik hier om een kistje bier te doneren!

Ik doneer een fustje bier! Klik hier om een fustje bier te doneren!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW maakt het zichzelf moeilijk

SPW trapte het seizoen 2015-2015 tegen DWZ af op het eigen sportpark ‘Noord’. De Knoalsters zullen ...

Fotoverslag: SPW neemt voorschot op promotie

SPW heeft uitstekende zaken gedaan in de eerste ontmoeting met Bedum. Op bezoek in ...

Gieterveen verrast MOVV in eigen huis

Op een lastig bespeelbaar veld in Midwolda heeft Gieterveen een dure overwinning behaald op ...