TEVV deelt de punten met Zwartemeer

TEVVTEVV heeft afgelopen zondag de punten gedeeld met collega middenmoter Zwartemeer. Gezien de beide helften was de einduitslag van 2-2 terecht te noemen, aangezien beide ploegen één helft de bovenliggende partij waren geweest. De ploeg van Jouke Faber bleef daarmee voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen, waarmee de ploeg nu op de achtste plaats staat in 2L, wat vanzelfsprekend goed is voor lijfsbehoud.

De thuisploeg was, zoals hiervoor genoemd, de eerste helft de betere ploeg. Vele kansen werden er gecreëerd, maar het afmaken hiervan bleek het struikelblok. Zo waren onder andere Rodney Romney en Faizel Slagveer gevaarlijk namens TEVV, maar zij kregen de bal niet achter doelman Lambers van Zwartemeer. Ook “good old” Willy Kral kreeg een goede kopkans na een voorzet van Eddie Schoenmaker, maar hij mikte naast. Het was wachten op de openingstreffer van de Mondkers, die uiteindelijk door Willy Kral werd gemaakt na een goede voorzet vanaf rechts door Joeri Westerhof.

De tweede helft een beter Zwartemeer dat nu ook in de buurt kwam van keeper Maik Timmer, maar hij wist zijn doel schoon te houden. Na 60 minuten een uitbraak van TEVV, waarbij Eddie Schoenmaker, na goedkeuring van de scheidsrechter, alleen op de keeper af kon gaan. Hij wilde de kans gunnen aan Mark Schreuder, maar dit mislukte en zo ontsnapte Zwartemeer aan een grotere achterstand. De gasten toonden zich meer trefzeker, want het was de opgekomen verdediger Gezim Lulli die de gelijkmaker achter Timmer knalde. Zwartemeer drukte vervolgens door en kwam in de 80e minuut door een mooie vrije trap van Marc Dekker op een 1-2 voorsprong. Zo leek een nederlaag voor TEVV aanstaande, maar door hulp van Zwartemeer verdediger Sulman, die de bal achter zijn eigen keeper schoot, kon er alsnog een punt bijgeschreven worden.

De ploeg uit Tweede Exloërmond lijkt nu bijna uit de degradatiezorgen, maar dit is nog allerminst zeker. Komend weekend staat de derby tegen Kanaalstreekgenoot Titan op het programma, dat bij winst op zes punten achterstand gezet kan worden.