Borger en De Griffioen scoren niet

BorgerNa een, qua resultaten, iets mindere periode leek Borger weer op de goede weg te zijn. Leek, want in de thuiswedstrijd tegen subtopper De Griffioen kwam men niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Doordat alle topploegen in de vierde klasse D wel wisten te winnen, kan het puntverlies wel eens duur blijken aan het einde van het seizoen. Enig hoogtepunt van de middag was het feit dat de ongeslagen thuisstatus intact bleef.

Borger trof in De Griffioen een ploeg in vorm, want de ploeg uit Oosterwolde had de vorige drie wedstrijden gewonnen, en mocht zich koploper van de derde periode noemen. De ontmoeting tussen de kampioenskandidaat en de ploeg in vorm kwam echter moeizaam op gang. De angst om te voetballen zorgde er voor dat er in het eerste kwartier maar één doelpoging kon worden genoteerd: deze kwam op naam van de bezoekers. De eerste kans voor Borger kwam op naam van Luuk Kenter, die door Wiljan Vos op het vijandige doel werd afgestuurd. Kenter bleek niet nauwkeurig genoeg waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Voor rust kregen de gastheren dé kans op de 1-0 toen Erwin Kuiper vanaf elf meter mocht aanleggen. Hij werd kort daarvoor zelf neergelegd in het strafschopgebied, en de oude voetbalwet die zegt dat spelers in dat geval niet zelf achter de bal moeten gaan staan, ging deze middag weer eens op.

Wel strijd maar geen goals bij Borger - De Griffioen (foto: A. Oldenbeuving)
Wel strijd maar geen goals bij Borger – De Griffioen (foto: A. Oldenbeuving)

Na de thee probeerde Borger de misser van Kuiper ongedaan te maken door een offensief te starten. Dit offensief duurde echter te kort en leverde te weinig (twee) kansen op om goals te maken. Hierna was het woord aan De Griffioen dat de ploeg van Albert Kamps meer en meer in de verdediging drukte. Maar ook de bezoekers konden geen grote kansen afdwingen, waardoor duidelijk werd dat wedstrijd wel eens zonder goals afgesloten zou kunnen worden. Dit was uiteindelijk ook zo, waardoor beide ploegen schade opliepen. Aanstaande zaterdag kan Borger, wederom in eigen huis, een gooi doen naar de titel in de tweede periode: bij  winst op Elim kan de vlag in top op sportpark De Drift.

Bron: www.tweenul.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Weerdinge in slotfase langs Westerwolde

In de slotfase trok Weerdinge in de wedstrijd tegen Westerwolde de overwinning naar zich ...

Slechte generale repetitie voor HOC

HOC maakt tot nu toe een aardig seizoen door, en de plaats op de ...

Nieuwe trainer biedt Buinen nog geen soelaas

Op een makkie had niemand in Buinen gerekend, want in de eerste wedstrijd na ...