Pekelder Boys moet het tij gaan keren

pekelder-boys1Zonder een handvol geblesseerde én geschorste spelers ging Pekelder Boys op bezoek bij Bellingwolde. Voor de Pekelders, die steeds verder naar de onderkant van de ranglijst zakken, was het zaak om een resultaat te boeken. Zeker met de derby tegen titelkandidaat Alteveer in het vooruitzicht. De ploeg van Hiske de Vries slaagde echter niet in de opzet en ging met 3-0 onderuit.

Niet op te vangen
In de eerste helft viel er weinig te genieten voor de supporters van Pekelder Boys, die zagen dat Koos Kuiper, Ronnie Meijer, Ricardo Vonk, Willem Lammerts, Robbert Zuur en Jorn van Stiphout door verschillende redenen ontbraken. Het leek voor de bezoekers een te grote opgave om het gemis van de ontbrekende spelers op te vangen.

Verkeerde been
De enige kans voor de gasten voor rust was er voor Eric Burema, maar na zijn goede individuele actie viel het schot aan de verkeerde kant van de paal. Bellingwolde slaagde er ook niet in om noemenswaardige kansen te creëren, maar toch mocht de ploeg voor rust enigszins gelukkig juichen: doordat een voorzet stuitte werd de verdediging van Pekelder Boys op het verkeerde been gezet. Vervolgens kon de bal met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd worden: 1-0.

Waarheid
Na rust werden, net als een week eerder, alle illusies van Pekelder Boys aan diggelen geschoten, want Bellingwolde had aan een periode van vijf minuten na rust genoeg om de eindstand te bepalen. De 2-0 werd makkelijk weggegeven na een verdedigingsfout. En de 3-0, die kort daarna viel uit een gemakkelijk gegeven strafschop, betekende de nekslag voor de gasten. In het tweede bedrijf konden de bezoekers slechts één kans noteren: Roy Nieboer maakte een omhaal, maar deze trof geen doel. Voor Pekelder Boys breken langzamerhand de weken van de waarheid aan, want als gezegd: de degradatiezone komt steeds dichterbij.