buinenDoor blessures en schorsingen was het opnieuw puzzelen voor André Wever, trainer van Buinen. De puzzel kon gelegd worden door het inpassen van Chris de Boer en Remco Wolters. Beide A-junioren startten in de basis en hadden een groot aandeel in de overwinning die uiteindelijk werd geboekt tegen HHCombi: met een 3-1 nederlaag op zak werd deze ploeg huiswaarts gestuurd.

Jonkies beslissend
Al na drie minuten was het raak op sportpark ‘De Woerd’: de 17-jarige Chris de Boer was de maker van de openingstreffer. Amper een kwartier later kon De Boer zijn armen opnieuw in de lucht steken. Met de 2-0 voorsprong zat de thuisploeg op rozen, maar men besloot gebruik te maken van het momentum door HHCombi verder terug te dringen. Dit resulteerde na een half uur spelen in de 3-0 van Remco Wolters. Doordat John Oving kort daarna een eigen doelpunt maakte, maar Don Veninga een strafschop stopte, gingen de ploegen met een 3-1 stand de kleedkamers in.

Ervaring draagt bij
Het stoppen van de strafschop bleek achteraf één van de breekpunten in de wedstrijd. Een ander belangrijk moment was het inbrengen van de ervaren Harm-Jan Beerman. De 39-jarige nam de plaats van Remco Wolters in, die bij zijn werkgever werd verwacht. Beerman was na de rust de man die rust in het spel van Buinen bracht en de lijnen uitzette. Dit leverde nog een aantal kansen op, maar zoals vaker dit seizoen had Marcel Vedder moeite om het doel te vinden: volgende week sluiten de zwart-gelen het seizoen af in Weiteveen, tegen de plaatselijke Boys.