Sellingen doet wat het moet doen

SellingenNadat de Kanaalstreek-derby tegen SPW in de vorige wedstrijd verloren ging voor Sellingen, was er afgelopen zondag een mooie kans op eerherstel. Want laten we eerlijk zijn, wat is lekkerder voor een trainer dan zijn ploeg na drie opeenvolgende nederlagen in actie te zien komen tegen de nummer laatst in de stand? Een nummer laatst die nog geen wedstrijd gewonnen heeft in het lopende seizoen… Trainer Arend Scholtens werd op zijn wenken bediend, want tegenstander Oldambster Boys speelde één van de dertien gelijk en verloor de overige twaalf. De doelcijfers: 7 voor, 82 tegen.

De stand op de ranglijst was duidelijk terug te zien op het veld, waar Sellingen begon met het belagen van het doel van de ploeg uit Nieuw Scheemda. Dit leverde binnen het kwartier een eerste goal op via Jasper Abeln. Tot de thee kon Sellingen nog twee keer juichen door treffers van good old Wilfred Prins en Ynze Komduur, waardoor de overwinning in de tas was. Wellicht door dit gegeven werd er op slag van rust onzorgvuldig verdedigd en kon Oldambster Boys de 3-1 aantekenen.

In de rust werden de spreekwoordelijke punten op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet en werd het spelbeeld uit de eerste helft voortgezet. Opnieuw duurde het een klein kwartier voordat de armen voor het eerst in de lucht gestoken konden worden. Een vrije trap werd op dat moment benut door Arne Tammenga. Een kwartier later had Ynze Komduur zijn productie opgevoerd tot drie en stond er een 6-1 stand op de borden. Voordat Arjan Santing in de slotfase met twee benutte strafschoppen de zevende en achtste treffer voor de Sellingers maakte, was het opnieuw Oldambster Boys dat de eer redde. Uiteindelijk konden de geelhemden dus een 8-2 overwinning vieren.

Hiermee lijkt de opgaande lijn voorzichtig ingezet: volgende week wacht Nieuweschans, dat één plaats boven Sellingen staat, met drie wedstrijden minder gespeeld. Dit lijkt dus een mooie test om te zien wat de overwinning op Oldambster Boys waard was.

Bron: www.vvsellingen.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bareveld geeft 0-3 voorsprong weg tegen negental van Heiligerlee

Een zuur gelijkspel voor Bareveld, dat een zekere overwinning uit handen gaf.

Borger buigt in slotminuten voor Nieuw Balinge

Borger knokte hard, maar moest toezien hoe Nieuw-Balinge er in de laatste minuten alsnog ...

HOVC handhaaft zich ten koste van Beilen

HOVC is ook volgend seizoen tweedeklasser na een overwinning op Beilen.