Stadskanaal kan niet van Zuidwolde winnen

stadskanaal_JPGIn vijfde competitieronde stond op sportpark ‘Het Pagedal’ de wedstrijd tussen SC Stadskanaal en Zuidwolde op de rol. Aan het begin van de competitie werd Zuidwolde nog genoemd als titelfavoriet, maar met zes punten uit vier wedstrijd maken de Drenten de verwachtingen nog niet echt waar. Na het gelijke spel vorige week tegen Ter Apel ’96 wilden de Knoalsters weer winnen om in de buurt van koploper Raptim te blijven. Dit lukte deze middag niet en met een handvol kansen aan beide kanten eindigde de wedstrijd in 0-0.

Moeite met aanvallen
Stadskanaal begon voortvarend en kreeg een paar kleine kansen. Zuidwolde, dat wat overrompeld was, kwam echter steeds meer in de wedstrijd. Dit resulteerde in een wedstrijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde waarbij beide ploegen moeite hadden om kansen te creëren. Denny Feiken kreeg in de loop van de eerste helft nog de beste kans, maar zijn vrije trap werd uiteindelijk gepareerd door de keeper van Zuidwolde. Vlak voor rust kreeg Zuidwolde nog een grote kans na een goed opgezette aanval, echter pareerde Royce Geerlings deze bal goed.

Aanvallende onmacht bij Tristan Rotman in beeld gebracht... (foto's: Stoffer Bakker)
Aanvallende onmacht bij Tristan Rotman in beeld gebracht… (foto’s: Stoffer Bakker)

Bal van de lijn
In de tweede helft kwam Tristan Rotman als invaller in het veld en begon Stadskanaal opnieuw voortvarend. Tien minuten na rust kon Rotman scoren, maar hij schoot naast, waardoor het Kanon van de Kanaalstreek 2014-2015 dit seizoen nog steeds niet gescoord heeft. Mario Georgescu had misschien wel de grootste kans van de wedstrijd, nadat Zuidwolde verdediger Mathijs Steenbergen de fout inging. De bal werd echter nog van de lijn gehaald.

Bloedeloos
Ondertussen bracht Rick Slor nog twee wissels in: Bryan Anandakumar voor Sten Vos en Bidjoy Ramcharan voor Ron Lohuis. Beide invallers konden echter ook geen potten breken en omdat ook Zuidwolde niet echt kansen meer kreeg, eindigde de wedstrijd in een bloedeloze 0-0. Dit was gezien het verloop van de wedstrijd ook terecht. De volgende tegenstander voor de blauwhemden is Sleen. Stadskanaal heeft het in Sleen altijd erg lastig, maar gezien het feit dat Raptim wel weer gewonnen heeft, staat Stadskanaal volgende week maar één ding te doen: winnen.