SC Stadskanaal in de gevarenzone

SC StadskanaalDe ontmoeting tussen SC Stadskanaal en Bargeres was er één tussen twee ploegen die niet de beste periode van hun bestaan kennen. Bargeres haalde in de vier wedstrijd voor afgelopen zondag slechts één punt. De thuisploeg deed het niet veel beter met drie punten uit vijf duels. Logischerwijs was ook de doelpuntenproductie minimaal: twee voor Stadskanaal, nul voor Bargeres. Op sportpark Pagedal werkten de ploegen een duel af dat gewonnen moest worden. De Emmenaren voldeden aan deze opdracht, en drukten de Knoalsters de degradatiezone in.

Want dat is de harde realiteit voor de mannen van trainer Poortman. Na een moeizame start stond de ploeg onderaan, waarna een zeer sterke reeks werd afgewerkt. Dit lijkt echter alweer lang geleden, want inmiddels weet Stadskanaal nog maar drie ploegen onder zich, waarbij het gat met hekkensluiter Zwartemeerse Boys maar vier punten is. En voor een ploeg die niet overloopt van vertrouwen is een vroege tegengoal vanzelf een fikse tegenvaller. Maar dat was juist wat er wel gebeurde.

Een combinatie over Bargeres’ rechterkant werd door Reinier Visser onhoudbaar in de linkerhoek geschoten, nadat hij zijn directe tegenstander had uitgekapt. De Emmenaren kregen vervolgens diverse kansen om de voorsprong te vergroten, maar met name Wouter Huizing toonde zich onzorgvuldig. Helaas voor het thuispubliek konden de blauwhemden hier maar weinig tegenover stellen, want de enige kans kwam voort uit een dood spelmoment. Het was Erik Kok die koppend het doel niet wist te vinden.

Na de thee leek Stadskanaal beter te begrijpen wat er gevraagd werd en ging men opportunistischer spelen. Hierbij werd veelvuldig gebruik gemaakt van de lange bal. Het veld werd hierdoor groter en groter, wat er voor zorgde dat de voorwaartsen van Bargeres geen druk konden zetten op de laatste linie van Knoal. De keuze voor dit spel leverde Stadskanaal ook kansen op: Jeroen Nanninga kopte over en Richard Koops kwam een teenlengte tekort om de gelijkmaker aan te tekenen. In de absolute slotfase trof een vrije trap van diezelfde Koops geen doel.

In de volgende wedstrijd gaat Stadskanaal op bezoek bij CEC, dat drie punten minder heeft: winst is meer dan eens noodzakelijk!

Bron: www.tweenul.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde legt Zuidlaarderveen over de knie

Door twee goede doelpunten van Bartel Geleijnse en één treffer van Joan Solano wist ...

Alteveer boekt simpele zege tegen Usquert

Alteveer kende niet al teveel moeite met Usquert en won met ruime cijfers.

SETA wint thuis van DOS ’63

SETA sloot de eerste seizoenshelft met een overwinning af.