Onstwedder Boys stevig in middenmoot na winst op Haulerwijkse Boys

Onstwedder BoysOnstwedder Boys heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan door op sportpark De Boskamp de bezoekende partij uit Haulerwijk op een 3-1 overwinning te trakteren. Door deze overwinning hebben de boys de sprong naar plaats zeven in de stand gemaakt. En wanneer de gelijkmakende wedstrijden ten opzichte van de ploegen boven Onstwedder Boys ook worden gewonnen, kan de ploeg van Fokke de Jonge binnenkort aansluiten bij/in de top vier van de vierde klasse D. De wedstrijd tegen Haulerwijkse Boys was overigens niet van een bijster hoog niveau, maar daar maalde niemand om, bij het zien van de nieuwe stand.

Voor de thee leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, die al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Hiervoor kreeg het wel wat hulp van de Friezen, want een slechte uittrap van doelman Hof luidde de openingstreffer in. De bal werd namelijk door Robert de Vries met het hoofd klaargelegd voor Peter Orsel, die vanaf de rand van het strafschopgebied diezelfde Hof met een stift verschalkte. Kort daarna had Orsel weer een belangrijke rol kunnen spelen, maar in plaats van een voorzet te geven, liep hij de bal over de achterlijn. Het gevaar van de gasten kwam uit twee schoten van afstand, die onschadelijk werden gemaakt door doelman Koudstaal.

Ook in de tweede helft was Onstwedder Boys de bovenliggende partij. Het zocht naar de tweede treffer, maar waar Germen Veldhuis niet scoorde, deden de gasten het wel. Hierdoor stond er, zonder dat er echt aanleiding toe was, zo maar 1-1 op het scorebord. Miscommunicatie leidde balverlies in, en na een razendsnelle counter was het Koudstaal die de bal uit het mandje mocht halen. Op het uur werd de schade hersteld toen Gerben Meems doel trof met een schot van afstand. Ook in het restant van de wedstrijd kreeg Onstwedder Boys kansen om doelpunten te maken, maar pas in de laatste minuten werd de beslissende derde goal gemaakt door Elmar Bijl: hij scoorde uit een vrije trap.

Bron: www.tweenul.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Overzicht zondag 4e klasse C: Heiligerlee grijpt koppositie

Heiligerlee blijft aan de winnende hand, Gieterveen blijft moeizaam draaien.

HOC aan kop na winst op Schoonebeek

HOC gaat aan kop in de vierde klasse D. In eigen huis werd, met ...