Pekelder Boys krijgt te weinig tegen MOVV

pekelder-boys1Na de zeperd van vorige week tegen titelkandidaat HSC, wilde Pekelder Boys zich revancheren tegen een andere degradant uit de derde klasse: MOVV. Aan het spel van de Pekelders lag het vandaag niet, wel aan het afronden van de kansen. Koos Kuiper scoorde slechts eenmaal, terwijl hij er meer had moeten maken. Ook MOVV kwam één keer tot scoren en zodoende eindigde dit boeiende duel in 1-1. 

Gunstige uitgangspositie
De thuisploeg kwam deze middag gretig uit de kleedkamer. Het werd geen goede, maar wel een leuke wedstrijd, met kansen over en weer. Pekelder Boys had voor rust licht de overhand en omdat de keeper van MOVV vervangen moest worden (hij kwam in botsing met Ben Becker) door een veldspeler, zag het er gunstig uit voor de Pekelders. Helemaal nadat Koos Kuiper na 25 minuten de wedstrijd open brak, door de 1-0 snoeihard in de verre hoek raak te schieten. 

Onhandige overtreding
Zoals genoemd kregen ook de gasten hun kansen, waarvan één voor een leeg doel door drie man werd gemist. Dit was haast nog moeilijker dan raak schieten en zo kwamen de rood-witten goed weg. Ook keeper Robbert Zuur stond twee keer paraat, waardoor de voorsprong behouden bleef. Pekelder Boys had voor rust via Kuiper en Becker nog kansen op 2-0, maar zij misten en aan de andere kant kwam MOVV wel tot scoren. Lammerts beging een onhandige overtreding in het strafschopgebied en Danny Blaauw verzilverde de penalty: 1-1. 

Kuiper mist
De tweede helft was het zaak voor Pekelder Boys om niet te verslappen en de kansen nu wel af te ronden. Dat eerste lukte prima, maar het afmaken van de kansen ontbrak eraan deze middag. Koos Kuiper had meerdere malen zijn vizier niet op scherp staan, want de normaal zo gemakkelijk scorende spits miste jammerlijk drie grote kansen. Eerst wilde hij breed leggen op Becker, terwijl hij zelf had moeten schieten. Daarna schoot hij vanaf 12 meter recht op de doelman en toen hij vrij baan had richting het doel koos hij voor de stift, waar hij wellicht beter de keeper kon omspelen. Ook MOVV kreeg nog twee dotten van kansen, maar in beide gevallen redde Zuur bekwaam.

Twee keer rood
De defensie van de Pekelders gaf verder weinig tot geen kansen weg en de normaal zeer gevaarlijke spits Gerhard Offringa had ook niet veel in brengen tegen Lammerts. Of dit de reden was dat de gemoederen nog even hoog opliepen is niet bekend, maar toch vond één Midwolder het nodig om na te trappen richting Dominique Orsel. Hij kreeg hiervoor de rode kaart en ook de middenvelder van Pekelder Boys kreeg rood vanwege zijn reactie. Met tien tegen tien kreeg Becker nog de kans om de winnende goal te maken, maar hij was net te laat om de rebound te verzilveren na een afstandsschot van Ricardo Vonk.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal laat Ter Apel ’96 kansloos

Ter Apel ’96 en Musselkanaal speelden afgelopen weekend de zoveelste Kanaalstreek-derby in de derde klasse ...

Valthermond houdt zicht op volgende bekerronde na zege op Pesse

Valthermond versloeg in eigen huis Pesse en maakt nog kans op de volgende ronde ...

Westerwolde heeft de eerste driepunter binnen

In een aantrekkelijke wedstrijd tegen Nieuw Roden behaalde Westerwolde de eerste overwinning van dit ...