SJS pakt broodnodige punten bij concurrent Poolster

SJSSJS heeft in de afgelopen speelronde goede zaken gedaan door in Spijk met 1-3 te winnen van het lager geklasseerde Poolster. Met de behaalde drie punten zet het de concurrent op 5 punten achterstand en omdat Poolster nog een wedstrijd te goed heeft waren deze ook hard nodig. SJS staat hiermee op de achtste plaats, met 7 punten achterstand en een wedstrijd meer gespeeld op Lycurgus, dat zesde staat. Een klassering in de middenmoot zal waarschijnlijk het deel zijn van SJS dit seizoen, wat op zich een prima prestatie is.

In de eerste helft hanteerde Poolster voornamelijk de lange bal, richting spitsen van Dijk en Bakker, maar SJS werd hierdoor amper in verlegenheid gebracht. Een moment van onachtzaamheid in de defensie leverde Poolster wel de grootste kans op, maar doelman Mauricio Plat wist deze onschadelijk te maken. Zelf kregen de blauwhemden kansen via onder andere Rijkens, van Klinken en Kuizenga, maar zij wisten allen het net niet te vinden.

Na rust eenzelfde spelbeeld: SJS dat op zoek was naar de winst en Poolster gokte op een doeltreffende counter. De defensieve opvatting van de thuisploeg brak de ploeg uiteindelijk op en het was Johan van Klinken die na aangeven van Arnoud Hofstra de 0-1 maakte. Tien minuten later was het wederom van Klinken die doel trof, door uit de draai de bal in de verre hoek te stiften: 0-2. SJS zat op rozen en door de geboden ruimte van Poolster kreeg vooral Jan Springer grote kansen om de genadeklap uit te delen. Deze opgelegde kansen waren nog niet aan de spits besteed, maar na een overtreding op Jasper Kuizenga binnen de zestien kon Springer alsnog zijn gram halen door de penalty te benutten. Uiteindelijk wist Poolster nog wel een eretreffer te maken via Bakker en zal Plat gebaald hebben omdat zijn “clean sheet” zo ongedaan werd gemaakt.

Een ruime overwinning dus voor de ploeg van Harris Huizingh, dat komende zaterdag Eems Boys op bezoek krijgt. Deze ploeg staat één plaats lager geklasseerd en heeft ook één punt minder dan de blauwhemden: wederom een interessante ontmoeting in 3C.