TEVV speelt gelijk bij periodekampioen Noordster

Eddie Schoenmaker (TEVV) neemt het doel van Noordster onder vuur (foto: joey-jan.com)
Eddie Schoenmaker (TEVV) neemt het doel van Noordster onder vuur (foto: joey-jan.com)

TEVV heeft het nog steeds moeilijk in de tweede klasse L en de ploeg moet elke week flink aan de bak om de benodigde punten bijeen te sprokken. Afgelopen weekend ging de ploeg van Jouke Faber op bezoek bij het als tweede geplaatste Noordster, die in deze wedstrijd de tweede periode veilig konden stellen. Door het 2-2 gelijkspel verzekerden de Pekelders zich van de nacompetitie en kreeg TEVV eigenlijk te weinig.

De Mondkers moesten het vanmiddag doen zonder speersnelle Mark Schreuder vanwege ziekte, waardoor het strijdplan iets aangepast moest worden. Het zoekende TEVV kwam al gauw 1-0 achter nadat Mark Wever bij de tweede paal simpel binnen kon schieten. De gasten rechtten hierna de rug en nadat Tristan Rotman eerst een eigen kans om zeep hielp, bracht hij daarna Rodney Romney in stelling die de 1-1 in de verre hoek binnen schoot. In de eerste helft vielen er nog 2 goede kansen te noteren voor Rotman, maar in beide gevallen had de spits het geluk niet aan zijn zijde.

In de tweede helft was TEVV ook de bovenliggende partij en ging het op jacht naar de drie punten. Nick Berends kreeg namens de gasten een goede schietkans, maar een pekelder been wist deze op het laatste moment nog te blokkeren. In de 68e minuut was dan eindelijk toch Tristan Rotman die wist te scoren en met een mooie boogbal de keeper passeerde. Hierna probeerde men de wedstrijd te controleren en eventueel nog een derde doelpunt te maken, maar het was Noordster speler Gradus Abbas die met een afstandssschot alsnog de periode veilig stelde voor de thuisploeg.

Vooraf zal TEVV getekend hebben voor een punt bij de nummer 2, maar na afloop zal toch deels de teleurstelling de boventoon hebben gevoerd. Concurrent en Kanaalstreek buurman Titan wist namelijk de Stadjers van Velocitas met maar liefst 6-0 naar huis te sturen, waardoor beide ploegen nu qua punten gelijk zijn gekomen. Komend weekend wacht TEVV weer een zware wedstrijd tegen nummer 3 Groninger Boys. Hopelijk zit het dan een keer mee en blijven de kostbare punten in eigen huis.

Bron: www.tweenul.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger wint eerste oefenwedstrijd van ZEC

Borger speelde haar eerste oefenwedstrijd en sloot deze winnend af tegen ZEC.

Dure punten voor Alteveer

Alteveer heeft een zeer belangrijke overwinning behaald tegen PJC. De geel-zwarten laten hiermee de ...

Wedde wint dankzij trefzekere Abbas met ruime cijfers van Farmsum

Wedde boekte een ruime overwinning op Farmsum, Ezra Abbas was met vier doelpunten opnieuw ...