Goede reeks Gasselternijveen ten einde tegen Schoonebeek

GNVGasselternijveen weet weer wat verliezen is. De Nieveensters waren met een sterke opmars bezig met twaalf punten uit de laatste zes wedstrijden, maar moesten afgelopen weekend hun meerdere erkennen in Schoonebeek. De kampioenskandidaat won met duidelijke cijfers: 5-2.

De gasten kregen in de eerste minuut meteen een grote kans, maar keeper Berens van Schoonebeek bleek goed bij de les. De veldspelers waren vervolgens ook wakker geschud en dit resulteerde een aantal seconden later al in de 1-0 door Johan Bos, die niet afgestopt kon worden door de Nieveenster defensie. Schoonebeek kreeg in de eerste helft de betere kansen, maar ook Gasselternijveen liet zich niet onbetuigd. Beide ploegen gingen de rust in met een 2-0 stand, door een benutte penalty van Jesper Swieters.

Na rust was het bij de eerste kans alweer raak voor Schoonebeek. Edfrin Silvania werd weggestuurd en schoot de bal beheerst langs keeper Kroezenga: 3-0. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld, ware het niet dat  scheidsrechter Nijboer twee penalty’s toekende aan Gasselternijveen, welke beide benut werden door Wessel Koomans. Door deze 3-2 stand kwam de spanning enigszins terug in de wedstrijd, maar dit was van korte duur. Schoonebeek toonde zich de sterkere en schroefde middels Silvania en Berends de score weer op naar 5-2.

Hiermee kwam er een einde aan de opvallend goede reeks van Gasselternijveen, dat inmiddels is opgerukt naar een nacompetitieplaats. De rood-witten deden zelfs nog goed mee in de derde periode, maar door deze nederlaag is dat een utopie geworden en kan men zich focussen op plaats tien.