Valthermond weerstaat druk van SVV’04

ValthermondEen spektakelstuk als op 22 september 2013 werd het niet op sportpark De Meent in Valthermond. In de eerste onderlinge ontmoeting werd er niet minder dan acht keer gescoord en was geen van de ploegen de winnaar. Lange tijd leek Valthermond de enige ploeg die SVV ’04 bij kon benen in de strijd om de titel in de derde klasse D, maar van de laatste zes wedstrijden verloren de mannen van trainer Rick Slor er drie. Behalve dat het gat tussen de Mondkers en SVV opgelopen is tot dertien punten, is Twedo de nieuwe nummer twee in de stand: Valthermond is nog wel derde.

En ook afgelopen zondag kwam Valthermond niet tot winnen: 0-0. Nu is dat op zichzelf geen schande tegen de ongeslagen ploeg uit Schoonebeek, maar in de strijd om plaats twee was een overwinning wel erg welkom. Eén van de meest opvallende mannen aan de kant van de thuisploeg was Erik-Jan Veerbeek. In de beginfase was hij twee keer gevaarlijk, waaronder één keer via een schot uit een moeilijke hoek. Ook buiten het veld is Veerbeek een besproken naam, want de aanvallend ingestelde speler heeft onlangs zijn ja-woord gegeven aan de club in zijn woondorp Sellingen: na de zomerstop zal Veerbeek dus te bewonderen zijn in de vijfde klasse van het zondagvoetbal.

Rond het kwartier kwam SVV ’04 voor het eerst dreigend voor de goal van Ronald Veerbeek: stompend hield hij de nul. Kort daarna leek de 0-1 een feit, maar de treffer werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. In het restant van de wedstrijd bleven de bezoekers de sterkere ploeg en de kansen bleven komen: opnieuw werd een buitenspelgoal afgekeurd.

Na het nuttigen van een kop thee was Valthermond de ploeg die het best uit de kleedkamer kwam, maar al snel stelde SVV ’04 orde op zaken en trok men het initiatief weer naar zich toe. Tot echt grote kansen leidde het overwicht in het tweede bedrijf echter niet: wel werd de bezoekers een strafschop onthouden na hands van een verdediger van de thuisploeg. In het restant was met name Mark Heijnen een lastig te bespelen speler, maar de kansen die hij zijn ploeggenoten bood, bleken niet aan hen besteed. Valthermond hield zich in de slotfase bezig met het tegenhouden en hield uiteindelijk een zwaarbevochten punt over aan de ontmoeting met de aanstaande kampioen.

Bron: www.svv04.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Dubbelslag Luiten brengt Titan derbyzege

Titan won de derby tegen Weerdinge en deed daarmee goede zaken voor op de ...

GKC rekent moeiteloos af met Buinen

In de aanloop naar de derby tussen GKC en Buinen lieten de spelers van ...

Bekeravontuur TEVV ten einde

TEVV heeft de drie bekerwedstrijden in aanloop naar de competitie afgerond. Geconcludeerd kan worden ...