Valthermond laat het liggen tegen Bargeres

ValthermondValthermond heeft gisteren verzuimd om de volle winst mee te nemen uit Emmen. Tegen Bargeres waren de Mondkers met name voor rust de betere ploeg, maar verzuimde men de 1-0 voorsprong uit te bouwen. Door de nederlaag is Twedo inmiddels uitgelopen tot vier punten voorsprong en de Emmenaren kruipen steeds meer richting plaats drie, dit op dit moment nog bezet wordt door de ploeg van Rick Slor.

De wedstrijd begon nog zo voortvarend voor Valthermond. Het was goalgetter Edwin Drenth die al na twee minuten zijn van richting veranderde schot achter de keeper zag belandden. Daarna bleef men de wedstrijd dicteren en had het uit moeten lopen naar een grotere voorsprong. Aron Drenthe had de mogelijkheden maar wist hier niet van te profiteren en Theo Gennissen zag zijn stiftje net naast het doel van Bargeres verdwijnen. De thuisploeg kwam er slechts sporadisch uit en gescoord werd er niet meer, dus zodoende ging Valthermond met een te lage voorsprong de rust in.

Na een kwartier in de tweede helft waren de rollen alweer omgedraaid. Leon Smalbil boog de achterstand met twee doelpunten om in een 2-1 voorsprong en zorgde daarmee ervoor dat Valthermond weer aan de bak moest. Trainer Slor bracht Mark Woering in en de aanvaller stichtte ook enig gevaar, maar tot de gelijkmaker leidde dit helaas niet. Door het slotoffensief ontstond er meer ruimte voor Bargeres, maar keeper Ronald Veerbeek wist de marge op één te houden.

Voor de derde week op rij dus geen winst voor Valthermond, maar zoals eerder genoemd staat de ploeg nog wel op de derde plaats. Aanstaande zondag komt degradatiekandidaat CEC op bezoek op “de Meent”, een duel dat normaal gesproken drie punten op moet leveren.