Gasselternijveen ziet Veelerveen in extremis langszij komen

2 (493x640)Lang leek het erop dat Veelerveen – Gasselternijveen een ‘vorentscheidung’ was in de degradatiestrijd. Totdat de bezoekers in de slotfase drie goals scoorden en een 2-0 achterstand ombogen. De adem van de roodhemden bleek echter niet lang genoeg en Veelerveen kwam weer langszij. Het werd dus 3-3, een uitslag waar vooral Veelerveen achteraf blij mee zal zijn. Voor Gasselternijveen rest niets anders dan komende zondag aartsrivaal Gieten te verslaan op het eigen sportpark.

Onder fantastische omstandigheden stond er dus een wedstrijd op het programma waar vooral voor Gasselternijveen de belangen levensgroot waren. Bij verlies zou het gat tot plaats twaalf, een plaats die recht geeft op het spelen van nacompetitie om handhaving, maar liefst acht punten worden: een verschil dat normaal gesproken in acht wedstrijden niet goed te maken is. Ondanks dit gegeven was het begin van Nieveen slecht. Veelerveen startte goed en legde Gasselternijveen haar wil op. Wellicht speelde de spanning van het moeten presteren de jonge equipe van Ludie Hulshof parten. Het overwicht van Veelerveen werd ook snel uitgedrukt in de score. Het was verdediger Armand Louissen die al na vijf minuten zijn eigen keeper passeerde.

Een kwartier later werd de marge voor de thuisploeg zelfs nog groter. Na een listig steekballetje was het Aron Ammersken die de bal tegen de touwen kon werken. Gasselternijveen kon hier in de eerste helft maar bar weinig tegenover stellen, waardoor de ploegen met een 2-0 tussenstand de kleedkamers opzochten. De enige noemenswaardige kans was een schot van Frank Pals dat over het doel ging. De rust werd door de staf van Gasselternijveen gebruikt om de manschappen wakker te schudden, wat Hulshof leek te zijn gelukt.

In het tweede bedrijf waren de bezoekers fel in de duels en de ploeg kreeg ook wat kansen. Het duurde echter tot de 78e minuut voordat de aansluitingstreffer werd gemaakt. Het was verdediger Kees van Klaveren die zijn afstandsschot binnen de palen zag verdwijnen. Het doorzetten van Gasselternijveen werd beloond toen youngster Wessel Koomans in de 83e minuut vanaf de strafschopstip de gelijkmaker mocht aantekenen. Even hiervoor was de 16-jarige zelf onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen.

Wessel Koomans schiet raak vanaf elf meter. Foto: Joey-Jan.com
Wessel Koomans schiet raak vanaf elf meter. Foto: Joey-Jan.com

Hiermee was de inhaalrace nog niet compleet, want in de absolute slotfase van de reguliere speeltijd was het good old Edward MacDonald die de 2-3 op de borden zette. De veteraan van het team is inmiddels 44 jaar, kon de vader zijn van vele van zijn teamgenoten, maar is nog steeds van onschatbare waarde. Koppend vond de oud-prof het doel. In de toegevoegde tijd was het laatste woord echter aan Veelerveen: uit een vrije trap verdween de bal achter keeper Peter Kroezenga, waardoor Gasselternijveen alsnog met een beperkte buit achterbleef. Voor de roodhemden geldt vanaf nu: in de resterende wedstrijden vijf punten meer halen dan Veelerveen en de kans op handhaving blijft aanwezig.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen maakt het zichzelf lastig tegen BNC

In de vierde wedstrijd van het seizoen mocht Sellingen aantreden tegen het lastig te ...

SETA wint met ruime cijfers van GKC

SETA won met ruime cijfers van GKC en is voorlopig goed op dreef in ...