Stadskanaal zakt steeds verder weg

SC StadskanaalNa negentien wedstrijden staat SC Stadskanaal op een trieste elfde plek: een plek die de ploeg van Richard Poortman veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Nu is de middenmoot in de derde klasse D erg groot, want twee winstpartijen brengen de Knoalsters richting plaats zeven, maar het zoet van de overwinning heeft Stadskanaal al heel lang niet meer geproefd. Op 19 januari won men namelijk voor het laatst. Ook afgelopen zondag werd er verloren: CEC bleek met 2-1 te sterk.

Met een compleet fitte selectie ging Stadskanaal de strijd aan, en na enkele kansen over en weer, was de bezoekende ploeg de eerste die het net vond. Na voorbereidend werk van Pascia Ekinci was het spits Sten Vos die droog raak schoot. Lang kon ‘Knoal’ echter niet genieten van de voorsprong, want een aanvaller van CEC bleek twee spelers te snel af, waarna zijn voorzet een compleet vrij staande teamgenoot bereikte: 1-1. Enigszins gelukkig kwam de thuisploeg nog voor de thee op voorsprong. Een afstandsschot kreeg een zetje mee van het niet geheel vlakke veld waardoor keeper Royce Geerlings verslagen werd.

In de rust werd Ron Lohuis binnen de lijnen gebracht als vervanger van de aan zijn lies geblesseerde Pascal Kok. En hoewel CEC meer dan in de eerste helft in de verdediging werd gedrukt, bleek Stadskanaal onmachtig. Pasha Ekinci was wel dreigend, maar genoeg voor de gelijkmaker bleek het niet. De grootste kans op de gelijkmaker kwam via een schot van allrounder Rob Reintsema, maar zijn inzet smoorde in een woud van spelers in het strafschopgebied van de thuisploeg. Na afloop van de wedstrijd bleek opnieuw dat het maken van doelpunten het zwakke punt van Stadskanaal is, want na negentien wedstrijden staat de teller op 21 goals: geen enkele klasse-genoot scoorde minder.

adverteren

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TEVV sleept overwinning uit het vuur tegen Germanicus

De twee concurrenten in het vorig seizoen in de 2e klasse, TEVV en Germanicus, ...

Buinen stunt tegen Witteveense Boys

Buinen heeft in eigen huis een hele knappe overwinning geboekt op de nummer twee ...

Solide EEC heeft geen kind aan GKC

EEC heeft op het sportpark Hoogte der Heide in Gasselte een eclatante 6-0 overwinning ...