Richard Veldhuis: “Nacompetitie voor SJS is nog mogelijk!”

SJSAfgelopen zaterdag won SJS voor de derde keer op rij in de derde klasse C, waardoor de ploeg opgestoomd is naar de zevende plaats in de ranglijst. Tevens deed men goede zaken in de strijd om de derde periodetitel. Na een stroeve eerste seizoenshelft lijkt het keurkorps van de vertrekkende trainer Harris Huizingh op stoom te komen. FC Kanaalstreek sprak met routinier Richard Veldhuis over de 2-4 overwinning op hekkensluiter VVK.

Afgelopen zaterdag hebben jullie weer drie punten kunnen bijschrijven. Een moetje?
Ja en nee. Ja, omdat je naar mijn idee altijd verplicht bent om van de hekkensluiter te winnen. Wat in theorie vaak makkelijker is dan in de praktijk. Vooral naar het einde van het seizoen toe. Dan zie je toch vaak dat de onderste ploegen in een keer punten gaan pakken. Voor ons belangrijk om nagenoeg definitief afstand te nemen van de degradatiezone. Aan de andere kant was er nog geen man overboord geweest als we verloren hadden. We hebben weliswaar meer wedstrijden gespeeld maar de punten ook al binnen. 

Is de zege een moment in gevaar geweest?
We begonnen deze keer goed aan de wedstrijd tegen VVK. Ver vooruit spelend met meer balbezit en veel druk op de tegenstander. Dit resulteerde na een half uur ook in twee doelpunten (Arnoud Hofstra en Johan van Klinken) en diverse goede mogelijkheden voor Kay Rijkens, Jan Springer en mijn persoontje. VVK is, zoals veel ploegen in deze klasse, een matig voetballende ploeg die gokt op een foutje en dan probeert te toe slaan in de omschakeling. In plaats van een grotere voorsprong viel uit het niets de 2-1 voor rust. In de omschakeling was er enige onduidelijkheid na een lange bal op een van de spitsen van VVK. Waardoor twee man van SJS een speler van VVK probeerden af te stoppen. Echter stond hierdoor een meegelopen speler van VVK vrij. En deze kon via een verdekt schot onze vervangende keeper Martijn van der Zande verassen. Dit was de aanleiding naar een meer gelijkwaardig duel met een dalend niveau.

Richard Veldhuis eerder dit seizoen tegen SC Scheemda (foto: www.sjs.nl)
Richard Veldhuis eerder dit seizoen tegen SC Scheemda (foto: www.sjs.nl)

Na de rust was de intentie om te blijven voetballen en snel de score uit breiden om het duel in het slot te gooien. Niets was minder waar. Waar VVK de mouwen opstroopte en opportunistischer ging spelen werden de ruimtes bij SJS groter en werd vergeten om de bal in de ploeg te houden. Dit was meer het spelletje van VVK, dat meer tweede ballen ging winnen en effectief de spitsen wisten te bereiken. Het was dan ook niet verwonderlijk dat vrij snel de 2-2 gemaakt werd. In de omschakeling werd na weer dom balverlies één van de vlugge spitsen gevonden voor wie het een koud kunstje was om dit af te maken. Daarna werd het een open wedstrijd die alle kanten op kon. Gelukkig wisten wij via een vrije bal en late goal van Kay Rijkens uiteindelijk de overwinning over de streep te trekken. Wat na een half uur een zekere overwinning leek te worden bleek na negentig minuten toch nog een zwaarbevochten te zijn. Opluchting het juiste woord.

Is SJS dit seizoen een slow-starter?
Dit seizoen kun je dat wel stellen. Wij zijn zeer stroef begonnen waarbij we veel wedstrijden met een doelpunt verschil hebben verloren. Qua voetballend vermogen horen we bij de subtop in deze klasse. Er komt echter meer bij kijken. We maken de kansen niet voldoende af en hebben ook al veel onnodige doelpunten tegen gekregen. We hebben veel voetbalvermogen maar te weinig winnaarsmentaliteit. Cliche: uiteindelijk sta je waar je hoort te staan. Gelukkig zitten we nu in een goede serie en hebben we ons nagenoeg veilig gespeeld.

Waar gaat deze zegereeks SJS brengen?
De druk is er nu wel af, al is die er ook nog niet echt geweest. Zoals gezegd zitten we nu in een goede serie. Als we dit kunnen volhouden is er misschien nog wel nacompetitie mogelijk. Ik zie dit als een welkome bijkomstigheid, waarbij de kanttekening geplaatst moet worden dat wij op dit moment tekort komen voor de tweede klasse. Met misschien twee à drie versterkingen kan dit een ander verhaal worden. Doelen zijn er om bijgesteld te worden: we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd, want we krijgen nog veel ploegen uit de bovenste regionen. Als we de komende weken de punten laten liggen wordt het weer een glansloos seizoen zoals de afgelopen seizoenen: zaterdag ontvangen we eerst De Fivel.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Robert Tieks wil de rechtsback van Nieuw Buinen blijven

Door omstandigheden kwam een overstap van Pekelder Boys naar Musselkanaal er uiteindelijk niet voor ...

Terug in de tijd: Drazen Jagodic is bij verlies niet aanspreekbaar

Drazen Jagodic heeft een ijzeren wil om te winnen en dicht Titan goede kansen ...

Jeffrey Tappel: “Gieten heeft alle ingrediënten”

Tijdens het Univé Kerstzaalvoetboernooi in december botst Jeffrey Tappel, keeper van Gieten, op een speler van ...