Harm Jan Moesker: “Kampioen worden met Titan.”

Het kampioenschap is het enige dat telt voor Harm Jan Moesker, die vindt dat Titan nu echt eens moet promoveren naar de derde klasse.

Titan acteert ook komend seizoen weer in de zondag 4e klasse D. En dat stoot behoorlijk tegen het zere been van goalgetter Harm Jan Moesker, die vindt dat zijn club al lang weer in de derde klasse had moeten spelen. Voor komend jaar zijn er dan ook geen excuses voor de club uit Nieuw-Weerdinge en is het kampioenschap het enige dat telt.

In de afgelopen drie seizoenen had Titan zeker kansen om te promoveren, maar liet het deze onbenut. Dat leverde de nodige frustraties op, zo ook bij Moesker. “Het is heel frustrerend, want we willen nu al drie jaar niets liever dan terug naar die derde klasse, maar telkens vinden we hobbels op de weg er naar toe. In het eerste jaar was WKE ’16 te sterk en in het tweede jaar geven we in de nacompetitiewedstrijd tegen Westerwolde een 3-0 voorsprong uit handen. Het afgelopen jaar liep het, los van de corona-crisis, totaal niet bij ons. Komend seizoen mag het niet mis gaan.”

Uitgroeien tot stabiele 3e klasser

Titan, dat nu voor het vierde jaar achtereen uit moet komen in de vierde klasse, speelde in het verleden ook regelmatig op hoger niveau. Dat moet ook het streven zijn van de club voor de komende jaren vindt de aanvaller, die ook van mening is dat de vierde klasse niet het niveau is waarop de club thuis hoort. “Titan heeft in het verleden jaren in de tweede klasse en zelfs in de eerste klasse geacteerd. Wij als selectie hebben samen met onze nieuwe trainer, Martin Koppenol, uitgesproken om er alles aan te doen om kampioen te worden. Als het we niveau halen wat we nastreven, dan maken we zeker een goede kans.” Het moet volgens de spits een opstap worden om uit te groeien tot een stabiele 3e klasser en vanuit daar weer verder te kijken. “Eerst moeten we maar eens echt promoveren, want het is inmiddels wel gebleken dat het lastig voor ons is om uit de vierde klasse te komen.  Vervolgens zullen we een stabiele 3e klasser moeten worden en dan kijken we weer verder.”

Veel doelpunten

In Nieuw-Weerdinge bleef het vrij rustig op de transfermarkt, maar maakte goalgetter Roy Super van zaterdag 5e klasser NWVV wel de overstap naar de buurman. De club lijkt komend seizoen in ieder geval van veel doelpunten voorzien. Daarnaast is de spits ook te spreken over de jeugdspelers die zich inmiddels beginnen aan te dienen. “Er is niet zo heel veel veranderd en we spelen nu al weer enkele jaren met een groep jonge ‘Nieuw-Weerdingers, aangevuld met een paar jongens van buitenaf. Mooi is het ook om te zien dat de overgekomen jeugdspelers zich goed ontwikkelen en op de deur aan het kloppen zijn.”

Favorietenrol

Titan komt komend seizoen opnieuw uit in de zondag vierde klasse D, maar de competitie heeft een ander gezicht gekregen met een behoorlijk aantal nieuwe teams. Toch loopt Moesker niet weg voor de favorietenrol, die hij zijn club toeacht. “Een aantal teams zijn nieuw voor ons, maar of de competitie sterker dan vorig jaar is vind ik lastig om te zeggen.” In een oude bekende ziet de spits nog wel een lastige horde voor komend seizoen. “We zitten wel weer bij KSC in, wat altijd een stugge tegenstander voor ons is. Samen met KSC gaan we denk ik strijden om de bovenste plekken, misschien met nog een paar onbekende clubs. Wie in aanmerking komt voor degradatie durf ik zo niet te zeggen, daar kijk ik eerlijk gezegd ook niet zo naar.”

Kampioen worden

Moesker, die er in de afgelopen drie seizoenen meer dan 50 in schoot voor zijn club, zit goed op zijn plek bij Titan. Een overstap naar een andere club op een hoger niveau overweegt de aanvaller dan ook niet zo snel. “Het liefste wil ik gewoon met Titan naar de derde klasse en het maximale eruit halen. Zo lang mijn teamgenoten dit ook hebben hoef ik niet naar een andere club. Ik ben dan ook van mening dat we vanzelf op een hoger niveau gaan spelen.  De spits hoopt komend seizoen ook weer een belangrijk aandeel te kunnen vervullen voor zijn team en gaat maar voor één ding aan het einde van het seizoen. “Ik hoop belangrijk te kunnen zijn, op welke manier dan ook. Het liefste natuurlijk door doelpunten te maken. Ik ben pas tevreden als we gepromoveerd zijn, maar eigenlijk wil ik niets liever dan kampioen worden.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

William van der Sluis: Levenslang SPW

William van der Sluis was jaren een vaste en gewaardeerde kracht binnen het elftal ...

Rodan Farrell en SPW staan voor cruciaal duel

Al een paar weken staat zondag 4 december omcirkeld in de agenda’s van spelers en ...

Jasper Kuizenga wil nog drie keer vlammen voor vertrek

Jasper Kuizenga speelt dit seizoen slechts een aantal wedstrijden voor zijn club SJS. Dit ...