Gasselternijveen houdt hoop na overwinning op Gieten

GasselternijveenNa twee jammerlijke nederlagen en twee gelijke spelen in de laatste vier wedstrijden heeft Gasselternijveen eindelijk weer eens weten te winnen. In de derby tegen Gieten wonnen de Nieveensters met 2-0, door doelpunten van de jongelingen Emiel Zwiep en Wessel Koomans.

De derby, in het verleden altijd een garantie voor strijd en spektakel, kwam deze editie maar moeizaam op gang. De thuisploeg loste een aantal keren een schot van afstand, maar deze verontrustten de keeper van Gieten niet. Collega doelman Peter Kroezenga had eveneens weinig te doen in het eerste half uur. In de 35e minuut kwam er eindelijk wat leven in de brouwerij en volgden er kansen over en weer. Wessel Koomans kreeg twee goede schietkansen en Micheal van Gilsbeek trof na één van deze pogingen de lat.

Tien minuten na de thee kwam de thuisploeg op voorsprong. Wessel Koomans bracht Emiel Zwiep na een toegekende vrije trap in scoringspositie en laatstgenoemde had geen moeite de 1-0 binnen te schieten. Vlak daarna kreeg Gieten een tweede tegenvaller te verwerken omdat Jarno Hoiting een directe rode kaart kreeg na een schoppende beweging. De bezoekers kregen nog wel de kans op de gelijkmaker, maar Gert Maliepaard mikte iets te hoog en raakte de lat. Een kwartier voor tijd viel de beslissing in de wedstrijd nadat Wessel Koomans doorbrak en met een schuiver de 2-0 liet aantekenen. Hierna bleek de wedstrijd gespeeld en kwam de overwinning voor de ploeg van Ludie Hulshof niet meer in gevaar. Voor Roelof Heuten werd de middag nog mooier, hij viel namelijk een paar minuten voor tijd in en stond daardoor voor de 500e keer binnen de lijnen voor Gasselternijveen. Dit leverde hem naast de drie punten ook een mooie bos bloemen op.

De roodhemden hebben door deze overwinning de nacompetitie plaatsen weer in zicht, maar moeten nog wel een aantal punten sprokkelen om rechtstreekse degradatie af te wenden.  Komende zondag gaat men op bezoek bij nummer 9 Eext, dat in de huidige goede vorm ook te verslaan moet zijn.