Jordie Teuben: “Ik kijk uit naar de derby tegen Valthermond”

musselkanaalIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

Vorig seizoen was er een plaats in de nacompetitie, maar bleek promotie naar de tweede klasse een brug te ver voor Musselkanaal. Ook dit seizoen zijn de groenhemden een stabiele ploeg en maken de mannen van vertrekkend trainer Wilbert Arends nog alle kans om na de zomerstop opnieuw in de tweede klasse uit te komen. Aan de inzet van rechtsback Jordie Teuben zal het niet liggen: “Qua voetballend vermogen hebben we voor de winterstop niet onze beste maanden gehad.”

Lange bal
Volgens de rechtsback kwam dit vooral omdat het middenveld te weinig werd gezocht: “We kenden een zeer matige voorbereiding waardoor we allesbehalve fit en scherp aan de competitie begonnen. Hierdoor gingen we tegen Titan fors onderuit. In de wedstrijden daarna zijn de resultaten wel verbeterd, maar ons spel is nog niet optimaal. We slaan het middenveld nog te vaak over en kiezen vaak voor de lange bal.” En volgens Teuben is dat niet nodig: “In het verleden hebben we gewoon laten zien dat we kunnen voetballen. Ik verwacht dan ook dat dit na de hervatting beter gaat!”

Jordie Teuben... (archieffoto)
Jordie Teuben… (archieffoto)

Periode
Volgens de in Groningen woonachtige student zal het kampioenschap voor zijn ploeg een brug te ver zijn: “Wanneer we realistisch zijn, dan kunnen we niet anders dan toegeven dat Titan en Valthermond boven de andere ploegen uitsteken. Wanneer Musselkanaal een periodetitel in de wacht kan slepen, dan hebben we het gewoon bijzonder goed gedaan. We zullen dat echt als een kampioenschap vieren. Maar wat ik net al zei: dan moet het voetballende niveau wel omhoog.” Want in één van de wedstrijden waar veel van werd verwacht, thuis tegen Valthermond, liet dat niet te wensen over.

Emotie
Volgens Teuben was dat een echte derby: “De wedstrijd stond bol van de spanning, en door gebeurtenissen tijdens de wedstrijd liepen de emoties hoog op.” Of dit in de return opnieuw voor een hete taferelen zal zorgen is vanzelfsprekend niet zeker, maar voor de 24-jarige is het wel een moment waar naar uit wordt gekeken: “Tegen Titan hebben wij wat goed te maken na de 2-6 nederlaag, maar ook naar de wedstrijd tegen Valthermond mag wat mij betreft snel beginnen. Ik hoop alleen wel dat het een leukere wedstrijd wordt, dan de eerste ontmoeting!”

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sander Marissen: “TEVV zou best wel eens kunnen promoveren”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Jan Springer kijkt uit naar wedstrijd van het jaar

Met zijn 27 goals in de reguliere competitie is Jan Springer één van de ...