Westerwolde moet winst laten aan koploper Meeden

Een hachelijke situatie voor het doel van Westerwolde keeper Hebers (foto: joeyjan.com)

Westerwolde heeft afgelopen weekend de winst moeten laten aan koploper Meeden. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong en had de kans om verder uit te lopen, maar Meeden herpakte zich en ging alsnog met de winst aan de haal: 1-2. Bij winst had de ploeg van Jan de Roo de druk nog wat op kunnen voeren op de koploper(s), maar door deze uitslag zal een plaats bij de eerste vijf het maximaal haalbare zijn dit seizoen.

De technische staf van beide ploegen had voorafgaand aan de wedstrijd de nodige omzettingen moeten doen vanwege personele problemen. Bij Westerwolde waren maar liefst vier basisspelers afwezig, maar daar tegenover stond de terugkeer van Harmen Huls na een schorsing. In de eerste helft was Meeden de betere ploeg en kreeg het ook de beste kansen, echter waren deze niet aan de uitblinkende Paul Ploeger en Peter Kor besteedt. De gastheren stichtten enkel wat gevaar uit standaardsituaties, maar de Meeden defensie onder leiding van Wiecher Tuin gaf geen krimp. Vlak voor rust kreeg Thorben Hulsman nog de uitgelezen mogelijkheid voor de openingstreffer, maar oog-in-oog met de doelman schoot hij voorlangs.

In het tweede bedrijf een sterker Westerwolde dat in de 63e minuut de score opende. Het was middenvelder Gino Swarts die de bal voor de goal bracht en Rommert Dijk een niet te missen kopkans bood: 1-0. Dit leek het sein om de score uit te bouwen want er volgden enkele goede mogelijkheden voor Harmen Huls en Roy de Jongh, maar helaas wisten beide spelers het net niet te vinden. Meeden was hierna weer bij de les, maakte gelijk uit een corner en zette de Vlagtwedders behoorlijk onder druk. Met het geluk van de lijstaanvoerder aan de zijde wisten de gasten ook nog de winnende goal te maken. Het was spits Rik van Dijk die uit de kluts de bal hard en laag achter keeper Henk Hebers schoot.

Zo gingen de drie punten naar de koploper, terwijl Westerwolde misschien wel een gelijkspel had verdiend. Het woord “misschien” telt alleen niet in het voetbal en rest de roodhemden niets anders dan het vizier te richten op de komende wedstrijd tegen nummer twee SPW: wederom een Kanaalstreek derby!