Musselkanaal zet goede reeks voort in Zweeloo

MusselkanaalMusselkanaal lijkt momenteel in dezelfde flow te verkeren als twee seizoenen geleden. Destijds bleven de groenhemden na de winterstop ongeslagen en ook deze jaargang werd er al zeven wedstrijden op rij geen nederlaag geleden. Afgelopen weekend moest ZBC er in Zweeloo aan geloven en mede door twee benutte penalty’s van Jordie Teuben wonnen de gasten met 2-3.

Bij Musselkanaal stond Jeroen Drenth sinds lange tijd weer in de basis. De lange verdediger verving de geblesseerde Ruben Manning en had als taak spelmaker Jalving van ZBC uit te schakelen, wat hij zeer verdienstelijk deed. De gasten openden sterk en kregen via Robert Geerts en Robin Schmitz de eerste mogelijkheden. De eerste kans voor de thuisploeg kwam op naam van Jesper Vaessen, maar hij stuitte op keeper Scholte- Aalbes. In de 30e minuut was het wederom Vaessen die een kans kreeg en deze keer schoot de snelle buitenspeler wel raak: 1-0. Niet lang daarna werd Mark Bos gevloerd in het strafschopgebied en trok Jordie Teuben de stand weer gelijk vanaf de stip. ZBC kreeg voor rust via Jalving nog een goede kans op een nieuwe voorsprong, maar hij wist niet te profiteren van een fout van Arjan Scholte- Aalbes.

Ook in de tweede helft een redelijk gelijkopgaande strijd, met mogelijkheden voor beide ploegen. Rond de 70e minuut kreeg Musselkanaal de grootst mogelijke kans op de voorsprong, nadat er hands was gemaakt in het strafschopgebied van ZBC en Jordie Teuben wederom mocht aanleggen vanaf elf meter. De rechtsback hield het hoofd koel en schoot de 1-2 onberispelijk binnen. Even later was het de immer hardwerkende Rick Berends die de verdediging van de Drenten in verlegenheid bracht. Nog voordat hij de bal binnen kon schieten tikte een verdediger van de thuisploeg de bal in het eigen doel en bracht daarmee de marge op twee. Hiermee was de wedstrijd nog niet gespeeld, want het was Hofman die de 2-3 binnen kopte en daarmee de spanning terugbracht in de wedstrijd. Echt spannend werd het echter niet meer, want verder dan een gevaarlijke vrije trap kwam ZBC namelijk niet.

Zo bleek eens te meer dat de ploeg van Wilbert Arends het moet hebben van het hechte collectief en daarmee is de huidige ongeslagen reeks ook te verklaren. Musselkanaal is door deze overwinning buurman Valthermond gepasseerd op de ranglijst en staat nu derde. Ook in de derde periode staat de ploeg er goed voor en om mee te blijven doen moet er komende zondag gewonnen worden van de aanstaande kampioen SVV ’04.