SJSNa een sterke serie met drie zeges en één gelijkspel moest SJS afgelopen weer eens een nederlaag slikken. In de thuiswedstrijd tegen De Fivel bleken de bezoekers uit Zeerijp te sterk: 1-2. Met name op het gebied van effectiviteit leerden de heren van trainer Harris Huizingh hiermee een harde les. Door de nederlaag is de mooie uitgangspositie van de Knoalsters in de derde periode ietwat teniet gedaan, maar kansen op een toetje heeft SJS nog zeker.

Al snel bleek dat SJS de ploeg was die het spel moest maken, en dat de bezoekers zou loeren op slordigheden in het spel, die het dan middels scherpe counters zou willen afstraffen. Met de keuze voor dit spel doen de ‘Riepsters’ vooral zichzelf tekort, want de ploeg heeft een aantal prima voetballers in de ploeg. Aan de andere kant: wanneer een speelstijl punten oplevert heeft de trainer gelijk. Voor de thee waren de grootste kansen voor SJS, maar de anders zo trefzekere Johan van Klinken had in de eerste helft zijn vizier niet scherp staan. Behalve Van Klinken kreeg ook Nani Antonio een enorme kans, maar voor een leeg doel slaagde de verdediger erin de bal over de deklat te koppen. Voor de thee kon De Fivel slechts één keer gevaarlijk worden, maar het was raak: Cees bij de Leij schot diagonaal raak.

Aan het spelbeeld veranderde in de tweede helft weinig: SJS zocht de aanval, maar kon door aanhoudende onnauwkeurigheid in de eindfase van de aanval niet echt gevaarlijk worden. Hierdoor liep het tempo in de wedstrijd wel op, waardoor het schouwspel zeker niet oninteressant werd. De grootste kans in het tweede bedrijf was voor Kay Rijkens die alleen voor doelman Kuizenga faalde. In de slotfase leek de thuisploeg te worden beloond voor de aanvalsdrift toen Johan van Klinken het afstandsschot van Rick Breedveld toucheerde en achter Kuizenga werkte. Waar SJS graag het punt in eigen huis had gehouden, was het laatste woord echter aan Stefan Groenwold: hij schoot in de eerste de beste aanval na de afrap raak, waardoor de punten meegingen naar het dorp dat gelegen is in de prachtige gemeente Loppersum.

Aanstaande zaterdag geniet SJS van een competitie-loos weekend, waarna een week later een ontmoeting met staartploeg Westerlee wacht.

Bron: www.vvsjs.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys houdt lang stand tegen Glimmen

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op het eigen ‘De Boskamp’ de wedstrijd tegen nummer twee ...

Alteveer slaat goede slag

Alteveer reisde op deze onstuimige zondag af richting Dalerveen voor de wedstrijd tegen DSC’65. ...

Borger boekt doelpuntrijke zege bij Steenwijker Boys

Borger won met ruime cijfers van Steenwijker Boys en won zo de eerste periode.