TEVV nog niet veilig na verlies tegen Hoogezand

TEVVTEVV blijft ook na dit weekend in de gevarenzonde verkeren in 2L. De ploeg van Jouke Faber moest aantreden tegen middenmoter Hoogezand, dat dit seizoen nergens meer voor speelt. Ondanks dit feit lieten de Hoogezandsters het allerminst zomaar lopen en gingen door een 1-3 overwinning met de drie punten aan de haal.

De thuisploeg was in de beginfase de bovenliggende partij en kreeg enkele goede kansen om de score te openen. Tristan Rotman werd bediend door Joeri Westerhof, maar wist diens voorzet niet af te ronden en een kopbal van Nick Berends trof eveneens geen doel. Halverwege de eerste helft kwam Hoogezand beter in de wedstrijd, maar zij wisten doelman Timmer niet te verontrusten. TEVV kreeg nog enkele kansen via onder andere Rodney Romney en Mark Schreuder die alleen op de keeper af kon gaan, maar in beide gevallen strandden de aanvallers op keeper Dijk. Hoewel TEVV de betere ploeg was en de beste kansen kreeg, was het Hoogezand dat voor rust op 1-0 kwam. Remco de Haas brak door op rechts en schoot de bal langs Maik Timmer.

De tweede helft begon desastreus voor de Mondkers. Oguzhan Altun beging een overtreding in het eigen strafschopgebied en scheidsrechter Evers kon niets anders dan fluiten voor een penalty. Deze werd feilloos raak geschoten door Vos: 0-2. Zo werd de marge op twee gebracht en moest TEVV gauw een gelijkmaker produceren om nog wat van de wedstrijd te maken. Een kans op deze gelijkmaker kreeg de ploeg al snel, nadat de scheidsrechter opnieuw naar de stip wees na een handsbal binnen de zestien meter. Mark Schreuder belastte zich met deze buitenkans, maar wist deze helaas niet te verzilveren. De aansluitingstreffer viel uiteindelijk alsnog via Alexander Norder die een vrije trap van Denny Feiken binnen kon lopen.

Gesteund door dit doelpunt gingen de gastheren op zoek naar de gelijkmaker. Echter was het Hoogezand dat wist te profiteren van de geboden ruimte en de 1-3 maakte uit een counter. In de laatste tien minuten probeerde TEVV het nog met de moed der wanhoop, maar dit leverde geen treffer meer op en zo ging de winst naar de gasten. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft men zeker nog één overwinning nodig om definitief veilig te zijn. Komende zondag wacht er weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen kampioen WVV. Wellicht is bij hen de druk eraf en kan TEVV hiervan profiteren.