NWVV heeft geen kans tegen koploper NKVV

NWVVNa vorige week met 4-1 gewonnen te hebben van het laaggeplaatste VEV, verloor NWVV afgelopen weekend met dezelfde cijfers van bijna- naamgenoot NKVV. De thuisploeg uit Dalerpeel moest winnen om aan kop te blijven in de vijfde klasse D en met deze ruime overwinning op de nummer vier liet de ploeg zien terecht bovenaan te staan.

De gasten uit Nieuw Weerdinge traden aan met een minimale bezetting, getuige een veldspeler die fungeerde als grensrechter. Geen luxe dus voor trainer Johan Piening, die zijn ploeg in de vijfde minuut al op achterstand zag komen. Een aanval over de rechterflank bij NKVV werd door Ramon Olde afgerond. De overige 40 minuten in de eerste helft waren ook voor de thuisploeg, die via twee treffers van Geert Katoen op een ruime 3-0 voorsprong kwamen. Het enige wapenfeit wat NWVV hier tegenover stelde was een schot van afstand waar de kleine keeper geen moeite mee had.

In de rust kwam bij NWVV het besef dat men niets te verliezen had en dat vertaalde zich in de tweede helft in meer druk op de helft van de gastheren. Eén van de aanvallen van NWVV werd onreglementair, door middel van een bodycheck, onderbroken en scheidsrechter Snippe kon niets anders dan wijzen richting strafschopstip. De toegekende penalty betekende de aansluitingstreffer voor de Nieuw- Weerdingers: 3-1. In de 60e minuut was het Geert Katoen die de marge herstelde en daarmee zijn hattrick compleet maakte. Hierna was de hoop bij de gasten vervlogen en kwam er geen verandering meer in de stand.

Zo verloor NWVV met ruime cijfers, maar blijft de ploeg wel op de vierde plaats staan. Lager dan deze positie zal het dit seizoen waarschijnlijk niet worden, gezien de voorsprong van acht punten op nummer vijf, sp. Zweeloo. Een plaatsje stijgen behoort nog wel tot de mogelijkheden, maar dan zullen de resterende vier wedstrijden allemaal gewonnen moet worden.