Borger laat geen spaan heel van SC Angelslo

BorgerBorger heeft ook de derde wedstrijd met overtuigende cijfers gewonnen. In eigen huis was het veel te sterk voor Angelslo, dat met een 6-1 nederlaag huiswaarts werd gestuurd. Daarmee lieten de groenhemden opnieuw zien een kandidaat te zijn voor de titel dit seizoen. Op deze zonovergoten zaterdagmiddag was hekkensluiter SC Angelslo de tegenstander op sportpark De Drift. De ploeg uit Emmen, die vorig jaar nog in de derde klasse acteerde, kende een beroerde seizoenopening met twee nederlagen en nul voor en zeven tegen. Borger daarentegen had sterk geopend met twee grote zeges op Sleen en De Griffioen.

Door Ronald Bulthuis

Vanaf het beginsignaal waren de intenties van beide elftallen duidelijk. Angelslo trok zich terug op eigen helft en loerde op de counter terwijl Borger volle bak op de aanval trok. Na een splijtende pass van Tim Scheltinga opende Jeffrey Spelten al vroeg in de wedstrijd de score namens Borger. Een goed begin voor de thuisploeg dat vol door bleef gaan om de score verder op te voeren. De bezoekers kwamen echter uit de eerste de beste mogelijkheid op 1-1. Uit een corner werd de bal bij de eerste paal binnen getikt. Borger liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef de bezoekers onder druk houden. Het kwam dan ook op 2-1 via een knappe goal van Diederik Oosterwijk. De flankenflitser rondde een lange solo op uitstekende wijze af. Niet veel later was het ook al 3-1 via Niek Scheltinga. Scheltinga profiteerde optimaal van de onzeker ogende doelman van Angelslo. Deze rolde de bal zo in de voeten van de middenvelder, die het presentje dankbaar binnen schoof. Voor de pauze was er nog een gevaarlijk wapenfeit te noteren en deze was voor de gasten. Angelslo kreeg een vrije trap te nemen op de rand van het strafschopgebied. Deze werd formidabel ingeschoten, maar gelukkig voor Borger ging de bal via de binnenkant van de paal het veld weer in.

Topscorer Luuk Kenter maakte al zijn vijfde van het seizoen... (Foto: A. Oldenbeuving)
Topscorer Luuk Kenter maakte al zijn vijfde van het seizoen… (Foto: A. Oldenbeuving)

Ook na de pauze volgde hetzelfde spelbeeld met Borger als de bovenliggende partij. Borger kreeg al snel twee enorme kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar zowel Oosterwijk als Luuk Kenter faalden oog in oog met de goalie van Angelslo. Na een kwartier in de tweede helft kwam de 4-1 alsnog op het scorebord. Borger kreeg een strafschop te nemen, die door Spelten feilloos werd binnen geschoten. Even later pikte ook Kenter zijn doelpuntje mee en was Borger opnieuw op weg naar een grote uitslag. Borger dat nog meerdere kansen kreeg was nog eenmaal trefzeker via Tim Scheltinga. Scheltinga scoorde op aangeven van invaller Ruben Meereboer met een bekeken schot. Daarmee werd de eindstand op 6-1 bepaald.

Wederom een grote overwinning voor Borger dat koploper blijft met negen punten uit drie wedstrijden. Het moet de koppositie delen met Willemsoord dat ook weer een ruime overwinning boekte. Volgende week gaat Borger op bezoek bij Pesse.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Alteveer heeft opnieuw weinig moeite met BNC

Alteveer had over twee duels weinig moeite met BNC en handhaafde zich in de ...

SJS pakt koppositie na zege op SC Angelslo

SJS pakte de koppositie in de zaterdag 4e klasse D. Het won dinsdagavond in ...

Valthermond in matig duel naar remise tegen Peize

Valthermond had in de slotfase nog de mogelijkheid om de overwinning binnen te halen, ...