Terug in de tijd: Thriller brengt Titan naar de tweede klasse

Titan promoveerde naar de tweede klasse na een ware thriller tegen Zuidwolde.

Diep, heel diep in de blessuretijd was het Dennis Katoen die met een tikje tegen de bal Titan terugbracht naar de tweede klasse. Na een seizoen waarin men als derde eindigde, werd de plek in de nacompetitie omgezet in een ticket een klasse omhoog. Na de 3-0 overwinning in Nieuw-Weerdinge leek de return een formaliteit, maar niets was minder waar: eerder in de blessuretijd leek Zuidwolde een verlenging af te dwingen. Leek, want de 4-2 van Katoen zorgde voor de beslissing.

Frans Capellen was voor Titan een ware plaag. Zo bediende hij in de beginfase aanvaller Jarno de Jonge, die de vroege 1-0 aantekende. Voor de gastheren was dit de gewenste start, maar een snel vervolg kon het niet krijgen. Onder leiding van Raymond Duitscher werd een stevige laatste linie gevormd, waardoor de enige kans voor Zuidwolde in de eerste helft een vrije trap van Capellen was: zijn inzet belandde op de lat.

Tempo omhoog

Na rust ging het tempo bij Zuidwolde omhoog. Uit één van de voorzetten van de zijkant was het Harm-Jan Moesker die op ongelukkige wijze zijn eigen doelman passeerde: 2-0. Maar ook aan de andere kant werd gescoord: Ron Kuper gaf een voorzet die via de goalie van Zuidwolde vanaf Leon Schoemaker tergend langzaam over de doellijn rolde. Met nog twintig minuten op de klok kreeg de thuisploeg weer zicht op een verlenging.

Het was Jarno de Jonge die met zijn tweede treffer van de middag de marge weer op twee bracht. In het restant van de wedstrijd zetten de gastheren aan, en zij kregen loon naar werken toen Martijn van Meurs de 4-1 maakte. Van Meurs kon dit doen nadat arbiter Alberts een lichte overtreding van een Titaan bestrafte met een strafschop. Daar waar iedereen op dat moment rekening hield met een verlenging, bracht een scrimmage de beslissing: Harm-Jan Moesker deed een goede poging, maar de inzet van Dennis Katoen bleek de Zuidwolder defensie te machtig. Titan is hiermee na één seizoen weer terug in de tweede klasse.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gehavend SJS nipt onderuit tegen Vitesse ’63

SJS kon Vitesse '63 geen pijn doen en liep tegen een nipte nederlaag aan.

De Treffer ’16 aan kop na winst in Buinen

Omdat concurrent KSC niet in actie kwam en De Treffer '16 zelf drie punten ...

De Treffer ’16 maatje te klein voor Wedde

De Treffer ’16 heeft haar eerste officiële wedstrijd niet in winst om kunnen zetten. ...